Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Vedlikehold av vinylgulv

Vinylgulv som er påført PUR overflatebeskyttelse krever ingen førstegangspleie.

cloud_download
fullscreen
  • Foto:

  • Foto:

  • Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Gulvet bør gjøres rent før det tas i bruk. Dette forenkler senere renhold og reduserer kostnadene til vedlikehold.

Periodisk vedlikehold

Det vil være naturlig at gulvleggeren setter opp (behandler) gulv uten overflatebehandling straks det er lagt. Periodisk vedlikehold utføres regelmessig og i tråd med den trafikk gulvet utsettes for. Da brukes rengjøringsmaskin som fjerner overflatebehandlingene før gulvet settes opp som om det var nytt.

Ytterligere beskyttelse

Dersom gulvet kan bli utsatt for uforholdsmessig stor slitasje, anbefales det å polere overflaten med egnet poleringsmiddel før det oppstår skader. Om den fabrikkpåførte PUR overflatebeskyttelsen skulle bli skadet, er det mulig å tilføre den ytterligere beskyttelse ved å tørrslipe og påføre en permanent polyuretanforsegling.

Tørr eller våt mopping

Det daglige renholdet av vinylgulv (med eller uten overflatebehandling) kan gjøres med tørr eller våt mopping etter behov. Bruk et nøytralt vaskemiddel eller spraybuffer ved våte metoder. På større flater kan det med fordel benyttes maskin med myke børster eller rød skurerondell. Den skurer og suger opp vannet i en og samme arbeidsomgang. Bruk av vedlikeholdsvoks vil lette senere vedlikehold og opprettholde glansen i gulvet.

Oppdatert: 28.08.2017  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]