IFI logo
Se flere bilder
Utfordrende trappegang

Foto: Frode Larsen/ifi.no, Kristian Owren/ifi.no, Jordan

Utfordrende trappegang

Det kan være en utfordring å male trappegangen. Ved hjelp av forlengerskaft eller justerbare stiger gjør du jobben mye enklere for deg selv.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Så å si alle som har begitt seg ut på jobben med å male en trappegang, vet hvor kronglete det kan være. Som med alle andre oppussingsjobber kommer man langt med å planlegge i forveien.

Ved maling av trappeganger er innkjøp av pensler som kan festes til et forlengerskaft en god start.

Flere fordeler

Med et godt forlengerskaft når du til i høyden når du maler. Da slipper du å risikere liv og helse på ustødige stiger, vinglete gardintrapper eller gamle krakker.

 Det å sette penselen på et forlengerskaft gir deg flere fordeler. Du utvider for det første rekkevidden betraktelig, og du kommer enkelt til i høyden. Noen steder, for eksempel i trapper, kan det ofte være vanskelig å få plassert stigen ordentlig. Med forlengerskaft slipper man den problematikken, sier fag- og utviklingssjef i Jordan, Jostein Brekka.

Se flere bilder
Jostein Brekka

Foto:

Jostein Brekka

Unngå slitasjeskader

I tillegg til at du når til der du vil, gir også bruk av forlengerskaft mindre belastning på kroppen.

 Vi vet at arbeid over skulderhøyde både er svært slitsomt og belastende for kroppen. Skal man male mye utsettes kroppen for repeterende og uvante bevegelser som kan føre til slitasjeskader, sier Brekka.

 

Riktig utstyr til malerjobben

Som ved andre jobber er godt utstyr ofte viktig for å oppnå best mulig resultat. Jordan har 100 mm brede, forlengbare innendørspensler i både Perfect- og Ultimate-serien som er ypperlig til denne bruken.

 Penslene kan også benyttes håndholdt. De ligger godt i hånden, og blikket er vinklet på en måte som gir mindre belastning på håndleddet, forklarer Brekka.

Produsenten har også nylig utviklet et kort forlengerskaft som er godt egnet innendørs – der det ikke alltid er like god plass rundt.

 Noen steder kan det bli litt trangt. Derfor har vi utviklet et kort forlengerskaft som er spesielt egnet til innendørs bruk når man maler i trapper, ganger og andre trange steder, forteller Brekka.

 

Justeres i alle vinkler

Har du en trappeoppgang hvor det er steder som er vanskelig å komme til kan en justerbar bøyle være løsningen.

Den justerbare bøylen gjør det enklere å ha en god vinkel mot underlaget når den brukes med et forlengerskaft. Den er veldig grei å bruke siden den kan justeres i alle vinkler, men den gir en litt grovere finish, da den er tenkt til utendørsbruk, avslutter eksperten.

Se flere bilder
Justeres i alle vinkler

Foto:

Har du en trappeoppgang hvor det er steder som er vanskelig å komme til kan en justerbar bøyle være løsningen.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.