Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Unngå høyttrykkstabben på terrassen

Det er vannmengde som er viktig, ikke vanntrykk. Derfor er hageslangen mer enn bra nok på terrassen!   Kristian Owren/ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Vanlig hageslange anbefales ved vask av treverk utendørs fordi det primært er vannmengde og vaskemiddel som fjerner skitten. Velger du likevel å bruke høytrykkspyleren på terrassen, er det svært viktig at dette gjøres på riktig måte. Feil bruk kan fort bli en kostbar tabbe.

Mange tar i bruk høyttrykkspyler når terrassen skal bli ren i den tro at det er mer effektivt enn hageslange. Men det er først og fremst vaskemiddelet og vannmengden som fjerner skitten, ikke trykket. Feil bruk av høyttrykkspyler kan derimot gjøre at terrassen blir flisete og ødelagt. De fleste malingprodusenter anbefaler derfor bruk av terrasseskrubb på forlengerskaft til utendørs rengjøring, fordi man da får den mekaniske vaskingen kombinert med rengjøringsmiddel og vannmengde, uten fare for å skade treverket.

Ønsker man likevel å benytte høytrykkspyler til rengjøring når terrassebordene skal oljes, beises eller vedlikeholdsvaskes, er det i så fall viktig å utvise forsiktighet. Vanntrykket må skrus ned, og en må holde dysen litt vekk fra treverket. Avstanden til underlaget bør være minimum 30 cm, helst noe mer. Ved bruk av høytrykksvaskere med trykk over 70 bar må avstanden til underlaget økes ytterligere.

Et alternativ kan være å brukes tilleggsutstyret terrassevasker. Med den fordeles trykket over to dyser, og spylingen blir mer skånsom. Turbo-dyser bør ikke brukes på treverk. Terrassevaskere kan også være hardhendt mot både skitt og treverk, så følg nøye med under arbeidet.

Les også Dårlig vær er godt vaskevær

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Utendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons