IFI logo
Se flere bilder
Unngå høyttrykkstabben på terrassen

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Unngå høyttrykkstabben på terrassen

Vanlig hageslange anbefales ved vask av treverk utendørs fordi det primært er vannmengde og vaskemiddel som fjerner skitten. Velger du likevel å bruke høytrykkspyleren på terrassen, er det svært viktig at dette gjøres på riktig måte. Feil bruk kan fort bli en kostbar tabbe.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange tar i bruk høyttrykkspyler når terrassen skal bli ren i den tro at det er mer effektivt enn hageslange. Men det er først og fremst vaskemiddelet og vannmengden som fjerner skitten, ikke trykket. Feil bruk av høyttrykkspyler kan derimot gjøre at terrassen blir flisete og ødelagt. De fleste malingprodusenter anbefaler derfor bruk av terrasseskrubb på forlengerskaft til utendørs rengjøring, fordi man da får den mekaniske vaskingen kombinert med rengjøringsmiddel og vannmengde, uten fare for å skade treverket.

Ønsker man likevel å benytte høytrykkspyler til rengjøring når terrassebordene skal oljes, beises eller vedlikeholdsvaskes, er det i så fall viktig å utvise forsiktighet. Vanntrykket må skrus ned, og en må holde dysen litt vekk fra treverket. Avstanden til underlaget bør være minimum 30 cm, helst noe mer. Ved bruk av høytrykksvaskere med trykk over 70 bar må avstanden til underlaget økes ytterligere.

Et alternativ kan være å brukes tilleggsutstyret terrassevasker. Med den fordeles trykket over to dyser, og spylingen blir mer skånsom. Turbo-dyser bør ikke brukes på treverk. Terrassevaskere kan også være hardhendt mot både skitt og treverk, så følg nøye med under arbeidet.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.