Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Unngå fallulykker ved inngangspartiet

At salt kan brukes til issmelting er godt kjent. Men visste du at salt bare smelter isen ned mot 6-7 kuldegrader? Det finnes effektive issmeltere som både er effektive ned mot 40 kalde og som er milde mot underlaget - slik at du kan unngå stygge fallulykker ved inngangspartiet.

  • Unngå fallulykker ved inngangspartiet

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

En glatt trapp eller inngangsparti kan fort bli skummelt. En kan alltids strø, men det sikreste er å fjerne isen.

Saltets fordeler og ulemper

Vi vet alle at salt kan brukes til issmelting, ikke minst i form av det utskjelte og omdiskuterte veisaltet som kommunen benytter for å fjerne farlig is fra veiene. Saltet vi snakker om er natriumklorid og smelter is ned mot 6-7 kuldegrader. Det er i og for seg det samme saltet som vi bruker på kjøkkenet når vi koker poteter eller drysser på egget. Men når gradene kryper ned mot 20 minus, er salt helt uten virkning på den skumle isen, og man må til med mer effektive midler om man vil unngå å gå fysisk til verks med spett og spade.

Effektiv issmelter

En isfjerner er da et godt alternativ. Kemetyl Issmelter er et effektivt og hurtigvirkende middel mot isbelegg. Produktet inneholder i hovedsak kalsiumklorid i stedet for natriumklorid, og er effektiv ned til minus 40 grader. Issmelteren er ifølge produsenten fire ganger mer effektiv enn standard veisalt, og kan i tillegg til å bryte gjennom tykke islag, også brukes til å forebygge isdannelse.

Fordi Issmelteren har en miljøvennlig pH-verdi på 9,5, er den skånsom mot gress, og tærer ikke på herdet betong, fliser, gulvbelegg og tepper. Vaskes rent med kun vann. Produktet leveres i praktiske spann med strøbeger, og saltet er formet som kuler som trenger lett ned i islaget.

Oppdatert: 29.11.2013  

Mer informasjon

www.kemetyl.no

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Les mer

[Some text some message]