Kategorier

Meny

Konto

Trendy nostalgi

Jeg er shabby og litt chic, så denne leiligheten er helt meg!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Trendy nostalgi

Foto: Jon Halvorsen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det sa den lykkelig eieren etter at rommene i typisk 80-tallsstil ble forvandlet til et lyst og romantisk krypinn. 

Eieren ønsket ny stil og nye farger. Noe som var helt annerledes enn denne furuleiligheten med mørke, mettede farger og også helt annerledes enn boligen med minimalistisk stil som hun flyttet ut av. Nå ville hun omgi seg med ting hun var glad i, litt brukt og litt nytt, litt flott og litt slitt - kort sagt shabby-chict!

Ut med 80-talls stilen!

All brystningspanel ble fjernet og de ubehandlede furudørene ble malt hvite. Burgunderrøde, irrgrønne og knallblå vegger ble malt eller tapetsert lyse, og vinylgulvet ble erstattet med et hvitmalt furugulv.

Vokser med lyse farger

Resultatet av oppussingen ble en personlig leilighet som har "vokst" med lyse farger. Lette møbler gjør at den også er funksjonell, eieren trengte et lite hjemmekontor og det fikk hun med et skatoll i entreen! Et gammelt sminkebord med ny farge ble et fint avlastningsbord til å legge fra seg hansker og post på i gangen, og man har satset på små, lette møbler.

Ny leilighet for 30 000 kr!

Ifølge interiørarkitekt Turid Wiggen, som var med på å innrede leiligheten, har nordmenn flest en tendens til å velge altfor ruvende møbler. Det fine glassbordet i stuen ble funnet på nettet mens spisestoler og benken ble kjøpt i en bruktbutikk. Alt i alt kostet oppussingen, med malerarbeid, nye tapeter, nytt furugulv som ble malt og nye og brukte møbler i underkant av 30 000 kroner. Behovet for å bytte ut en gammel, mørkeblå sofa ble elegant gjemt og glemt bak et sengeteppe.

Dette har vi brukt:

Se "Fasit Inspirasjon 0205" side 12 - 17

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]