Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Transportbeis på hagemøbler

  •  
  •   Publisert:
  Frode Larsen, Kristian Owren, produsenten.
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Nye hagemøbler ser nye og pene ut, men det er ikke sikkert det varer så lenge.

Det er trist når de nye hagemøblene sprekker eller blir misfarget av sopp og skitt kort tid etter at utesesongen har begynt. Årsaken kan være at det ikke er brukt gode nok eller riktige produkter til overflatebehandlingen av møblene.

Billige salgstriks

Transportbeis er slenguttrykket for dårlig olje eller beis som blir brukt som overflatebehandling på noen hagemøbler. Transportbeis er egentlig mest white-spirit med pigmenter og som ikke inneholder beskyttelse for treverket i noen særlig grad. Både farge og olje på overflaten kan i verste fall vaskes bort etter en omgang med klut - eller et kraftig regnskyll for den saks skyld.

Ta dråpetesten

Det er enkelt å finne ut om treverket er godt nok beskyttet mot vær og forurensing. Alt tre som er for tørt suger vann og etterlater seg våte flekker. Ved å helle litt vann på hagemøblene ser en straks resultatet. Hvis vannet legger seg som perler på overflaten eller renner av uten å etterlate seg våte striper og flekker, er treverket godt nok beskyttet.  Før du påfører ny olje eller beis, husk å vask over møblene for å fjerne rester av olje og eventuell skitt som ligger på overflaten.

Mer informasjon

www.alanor.no

www.brynslokken.no

www.herdins.no

www.ibg.no

Les også Grå teakmøbler blir som nye

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons