Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Før du begynner

Tipsene som hjelper

  •  
  •  
PLANLEGG: Planleggingen er en viktig del av jobben. (Foto: Nordsjö)   Bilder av: Jordan, Nordsjö, Beckers
Mange bruker påskeferien til å pusse opp hjemme. Eller på hytta. Før du går i gang med forandringsprosjektet, er det mange ting å tenke på. Her er 7 tips som hjelper deg i å lykkes.

Kartlegg prosjektet

Skriv en liste med alt som skal gjøres. Bestem hvem som skal gjøre hva, og når alt skal være ferdig. En realistisk tidsplan er viktig. Ikke vær redd for å spørre hvor lang tid andre brukte på tilsvarende prosjekt.   

Kjøp nok maling og verktøy

<b>NOK:</b> Kjøp inn nok maling, tapet og verktøy. (Foto: Nordsjö)
NOK: Kjøp inn nok maling, tapet og verktøy. (Foto: Nordsjö)

Når du handler malerverktøy, husk å kjøpe nok ruller, pensler, rørepinner, maskeringstape og dekkefilt. Du får uansett alltid bruk for det senere. Spør fargehandleren hvor mye maling du trenger til den aktuelle jobben. Det er irriterende å måtte avbryte malingen for å dra ut å kjøpe mer.  

Ikke vent med problemet

Det kommer til å dukke opp utfordringer underveis. De smarte gjør noe med problemet med en gang. Jo lenger du venter, desto tyngre blir det å løse det. Det beste er å bli ferdig der du er, før du går videre. Halvferdige rom og løsninger motiverer ikke til å fortsette.  

Be om hjelp

Når det stopper opp, spør om hjelp. Ring en håndverker eller spør venner og kjente. Du kan også få mange gode råd hos din lokale byggevarebutikk eller fargehandler. Ikke gi deg før du har forstått hva du skal gjøre for å løse problemet. 

<b>PLANLEGG:</b> Planleggingen er en viktig del av jobben. (Foto: Jordan)
PLANLEGG: Planleggingen er en viktig del av jobben. (Foto: Jordan)

Lei en håndverker

<b>HÅNDVERKER:</b> Det er smart å la håndverkeren gjøre jobben.
HÅNDVERKER: Det er smart å la håndverkeren gjøre jobben.

Når det kommer til strøm og VVS, må du leie en håndverker. Men ofte er det smart å leie inn en maler eller gulvlegger også. Bestill i tide. For du kan risikere at håndverkeren må gjøre en større jobb fordi du har gjort feil fra starten.  

Se på prislappen

Det kan være store prisforskjeller mellom ulike byggevarehus og håndverkere. Sammenlign alltid priser og lag et budsjett for jobben. Opprett en egen konto og bruk et betalingskort fra den kontoen. Det gir deg lettere oversikt.  

Les også 5 planleggingstips for effektiv oppussing

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Før du begynner

Nyeste artikler

HappyHomes annons