Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Tips om tape

Jeg brukte maskeringstape da jeg malte vinduene, men glemte å fjerne tapen med en gang, og nå sitter limet som støpt. Hva kan jeg gjøre?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Tips om tape

Foto: Jordan

Limrester og maskeringstape som ikke vil av er nok noe mange har hatt problemer med. Det er lett å unngå, men har man først latt tapen stå på for lenge, kan det være litt trøblete å fjerne den.

Løsemidler

- Som regel går det greit å bruke løsemidler til å fjerne slike limrester, forteller malemester Ole Andreas Klaveness.

Han anbefaler at man bruker for eksempel White Spirit eller Lynol, men tipser om at man må passe på at man ikke bruker for sterke løsemidler. Er det for sterkt kan underlaget eller vinduskarmen ta skade. I kombinasjon med en glasskrape blir det ekstra effektivt, spesielt dersom rester av tape også ligger igjen på flaten. Men vær alltid forsiktig når du skraper, så unngår du riper.

Skrap det bort

Hvis du er usikker på løsemidlene, hender det at det går å skrape bort tapen eller limrestene uten sterke midler.

- Hvis limet har sittet der så lenge at det har blitt hardt, er det ofte mulig å fjerne det med en glasskrape og vanlig Ajaxspray, forteller Klaveness.

Mild metode

Hvis du har fått av selve tapen, men det er limrester som sitter igjen, finnes det også en annen mild metode for å fjerne restene: Møbelrens.

- Liberon Møbelrens fungerer veldig bra til å fjerne limrester fra tape, klistremerker eller lignende. Det er veldig mildt, og løser opp limet uten å skade underlaget. Ved å bruke en plastskrape i tillegg blir det enda mer effektivt, forteller Leif Augustin i Alanor.

Unngå problemet neste gang

Det er et kjedelig problem og ekstraarbeid når limrestene må bort. Spesielt trasig er det siden det er så lett å unngå. Hvordan? Velg riktig farge på tapen! Det er nemlig ikke bare for syns skyld at maskeringstape har ulike farger. Den naturhvite tapen må fjernes innen 24 timer, den grønne innen tre dager, den kritthvite innen syv dager, og den blå innen 14 dager.

Når man maler vinduer kan det imidlertid lønne seg å gå opp et par hakk i tapetype, selv om den ikke skal stå på så lenge. Grunnen er at solstrålene kan brenne tapen fast til ruta, og du kan få problemer med å fjerne den selv innenfor "tidsfristen". Det sikreste er derfor å bruke den blå maskeringstapen på vinduer.

Mer informasjon

www.klavenessmaler.no

LES OGSÅ
Annonse
Mer informasjon

Finn din nærmeste

Annonse
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]