Kategorier

Meny

Konto

Stor interesse for oppussing

Økonomiske nedgangstider til tross; interessen for oppussing er stor. Og ifølge ekspertene har vi nok av penger til å pynte opp hjemmet med.

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Stor interesse for oppussing

Foto: "Gjør Din Bolig Bedre", Jan Lillehamre/ifi.no, Kristian Owren/ifi.no Prognosesenteret og Synovate

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne finanskrisen skiller seg fra tidligere kriser. Årsaken er at utgangspunktet til denne krisen er et helt annet enn vi har hatt før. Ifølge undersøkelser fra Norsk Monitor har folk for første gang mer penger enn de faktisk trenger.

Høyest inntekt i verden

- Situasjonen i 2008 er trolig helt forskjellig fra situasjonen for folk i 1987 og 2001. De senere år har vi sett en kraftig økning i disponibel inntekt for nordmenn flest, og selv om forskjellene mellom de rikeste og de fattigste øker, har nordmenn flest den høyeste inntekten i verden, fortalte viseadministrerende direktør og analytiker i Synovate, Erik Dalen, i et intervju med Fargemagasinet tidligere denne måneden.

Påstanden støttes av Prognosesenteret, som peker på at de aller fleste har en sikker jobb, og ikke noe å frykte. 

- Det er mye psykologi i dette. For folk flest blir 2009 et godt år, men folk må bare skjønne det, forteller Truls Vasvik, siviløkonom og partner i Prognosesenteret.

Og skal en tro besøksstatistikken til oppussingsnettsteder og boligmessene, er det en del som allerede har forstått nettopp dette. Oppussing er noe vi er opptatt av, og vi bruker gjerne penger på å gjøre det koselig i hjemmet!

Populære boligmesser

Det er kontinuerlig boligmesser rundt om i landet. Besøkstallene på disse forteller mye om interessen for oppussingen av privatbolig.

For eksempel kan "Gjør Din Bolig Bedre", som nylig besøkte Kristiansand, vise til svært gode besøkstall. Med 16.000 besøkende i løpet av en helg, er det tydelig at oppgraderinger av hus og hjem er noe som opptar folk. Kristian Owren, markedssjef hos Informasjonskontoret for farge og interiør - IFI, stod selv på messen på Sørlandet, og kan bekrefte interessen.

- Min oppfatning er at de fleste har ideer og planer om store og små prosjekter. Interessen og spørsmål fra brukerne av ifi.no er høyere i år enn i 2008, forteller han.

Tid for kupp

Men selv om interessen er der, preges fortsatt noen av usikkerhet.

- Mediefokuset på finansuroen bidrar til noe usikkerhet. Fraværet av markedsføring blant bransjens produkter bidrar heller ikke positivt, sier Owren.

Men det er også positive sider ved det usikre markedet. Det er nemlig en fin tid for å gjøre gode kjøp.

- Folk med sikker jobb har aldri har hatt bedre råd enn nå. I tillegg er det mange ledige håndverkere, så dette er tiden for å gjøre kupp både på materialer og tjenester, tipser Owren.

Mer informasjon

www.boligmesse.no

www.prognosesenteret.no

www.synovate.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]