Kategorier

Meny

Konto

Stilrene fliser med rå kraft

Moderne retro med en stenk rå kraft kjennetegner en av tidens aktuelle boligtrender.

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Stilrene fliser med rå kraft

Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en lengre periode med en svært feminin boliginnredning, gir de maskuline dyder nå romantikken et etterlengtet motstykke i form av en mer stilren og enkel stil, kjennetegnet av stringente former, rustikke materialer og varme jord- og steinfarger.

Hos Höganäs Byggeramikk AS blir den nye trenden markert med to nye flisserier, som matcher den evig aktuelle enkelhet samt den populære retrostil med trekk fra 50-årene.

Bak det fremtidsrettede navnet New Age gjemmer det seg en retroinspirert fliskolleksjon bestående av mosaikkbiter, montert på henholdsvis fliser og nett, supplert med helt enkle ensfargete kvadratiske fliser samt et bredt utvalg av dekorative border og lister. Kolleksjonens forskjellige elementer rommer optimale muligheter for å skape kreative vegg- og gulvløsninger. Man kan skape harmoniske og klassiske løsninger ved å kombinere mosaikkfliser med store fliser på henholdsvis vegg og gulv, eller man kan leke seg med ulike border og skape kreative og individuelle veggflater. Bordene, som leveres i flere varianter med kontrastfylte eller samstemte fargetoner, er prydet med stiliserte blomster og enkle grafiske mønstre som gir assosiasjoner til greske frescer eller egyptiske skrifttegn.

Ønsker man å fastholde det enkle og mer maskuline uttrykk, kan man rolig la mosaikken tale sitt eget språk. Flisene er bygget opp slik at mosaikken sjatterer i lyse og mørkere toner, noe som pirrer øyet og skaper dynamikk i rommet. Fargepaletten strekker seg fra antrasittsvart over til grått, sand og eggegul til elfenbensvit, krydret med lys blå, fersken og oransje.

Det sjatterende elementet kjennetegner også flisekolleksjonen Graal, som på samme måte kombinerer mindre mosaikkfliser med større glatte eller dekorerte fliser. Graal skiller seg dog fra New Age med sin rustikke overflate, som leder tankene hen på en rå slepet naturstein. Flisene som har en meget sterk og robust overflate rommer en rekke interesante formater, som gir optimale muligheter for å skape kreative vegg- og gulvflater. Graal kommer i kjempeformater på 33,5x50 cm og 45x45 cm, som lett kan mikses med 16,5x16,5 cm og 33,3x33,3 cm. Det sistnevnte format fås også som mosaikk med 18 biter på hver flate.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]