Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Spiseplass med utsikt

  •  
  •   Publisert:
SENK SKULDRENE: Vakre, rolige farger og en passe passet avstemt mengde ting og møbler.   Per Erik Jæger/ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Her er det lett å falle i staver – over interiør som natur.
<b>GULT TRE OG MANGE TING:</b> Store kvist, gulnet treverk og mange ting gjorde inntrykket rotete.
GULT TRE OG MANGE TING: Store kvist, gulnet treverk og mange ting gjorde inntrykket rotete.

Som så mange andre aldrende hytter, var også denne merket av tiden. Gulnet panel spekket med mørk kvist dominerte rommet, som var mange hakk mørkere enn da hytta ble oppført på slutten av 60-tallet. Tak, vegger og gulv grodde sammen, og gjorde det vanskelig å se overgangene. 

Tok grep

Aller først stod hytteeierne overfor en skikkelig ryddejobb, hvor gjenstander ble valgt vekk med hard hånd. Kun de fineste møblene har fått bli, det samme gjelder lamper, småting og andre gjenstander. Rommet ble tømt, og de var veldig selektive da rommet skulle møbleres igjen. Det har de ikke angret på, for nå får «nye» flater i tak og på vegger være mer som deler av interiøret enn før.

Av byggtekniske årsaker måtte det legges nytt gulv. Valget falt på en lutet og oljet tregulvvariant, med lys, transparent overflate, hvor treets tegninger kommer frem.

En av veggene hadde opprinnelig ingen vinduer, kun en dør ut. Nå er døren borte, og store deler av veggen har vinduer som går helt til gulvet. Her kan man snakke om å ta naturen inn!

<b>HARMONI:</b> Det er ingenting å si på utsikten denne veien heller! Nye, store vinduer sørger for mye lys, og fargene inne og ute harmonerer bra.
HARMONI: Det er ingenting å si på utsikten denne veien heller! Nye, store vinduer sørger for mye lys, og fargene inne og ute harmonerer bra.

En lettere atmosfære

<b>AVSTEMT:</b> Hvitt tak, lysgrå vegger og lyst gulv er fine rammer for det gylne treverket i møblene.
AVSTEMT: Hvitt tak, lysgrå vegger og lyst gulv er fine rammer for det gylne treverket i møblene.

Spisestuens nye drakt er tilpasset fargene i naturen. Bildet utenfor vinduet er et vakkert skue, uansett vær. Vinduene fungerer som bilderammer, mot fjell, vann og trær som et levende motiv – fargemessig stadig i endring.

Det at taket er malt i en varm hvitfarge, gjør ikke bare rommet ysere, men det virker også større. Tømmerveggene er påført gråpigmentert panellakk, og med den forsvant siste rest av gule vegger. Fargen er nydelig som bakgrunn for møbler og tekstiler. Takbjelkene fikk samme behandling som veggene, med ett ekstra strøk, og fremheves smakfullt mot taket.

Stolene og bordplaten har beholdt sin opprinnelige, gylne lød – som også finnes i naturen utenfor til enhver tid. Bordets understell er malt nesten sort, og det gir god tyngde mot det lyse gulvet. 

Smarte løsninger

<b>SMART:</b> Fester du stolputene med borrelås, holder de seg på plass.
SMART: Fester du stolputene med borrelås, holder de seg på plass.

Mot vindusveggen står det en nysnekret sittebenk, hvor veggen fungerer som ryggstøtte. Under lokket skjuler det seg en lett tilgjengelig lagringsplass.

Bjørkestolene har fått nye puter. Løse stolputer har en tendens til å forflytte seg og bli liggende i alle retninger. Her er de festet med borrelås på hempene, som for øvrig er sydd i samme tekstil som putene.

Gardinbrettene i furu ble fjernet og erstattet av en gardinstang i smijern. Plutselig slapp luft og lys inn, og uttrykket rundt vinduet lettet umiddelbart. Tette, rødrutete gardiner måtte vike til fordel for lyse, luftige tekstiler. Det at de er fotside, illuderer at vinduet går helt ned til gulvet. 

Dette ble brukt:

  • Tak, listverk og vinduer: farge 0502-Y
  • Vegger: Panellakk, gråpigmentert – SCANOX
  • Understell: malt i farge S 8000 – N
  • Gardiner, gardinoppheng, puter, møbler, lamper og annet løsøre: PRIVAT

Mer informasjon

Scanox

Les også Kjøkkenet – selve hjertet i hytta

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: