Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

Slik fjerner du vanskelige flekker

Har du fått vanskelige flekker på hvite klær, penduken, teppet, sofaen eller andre tekstiler? Med disse triksene kan du enkelt fjerne alle vanskelige flekker – enten det er vannløselige flekker eller fettflekker.

 • Slik fjerner du vanskelige flekker

  Foto: Krefting

 • hvite flekkfjerningsmidler

  Foto: Krefting og Alanor

 • møbelrenser

  Foto: Alanor

 • rødvinsflekk

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

 • kreativ leder bjørg owren hos ifi

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

 • flekker på hvit duk

  Foto: Krefting

 • Flekkfjerningspulver

  Foto: Alanor

Annonse
Annonse
Bjørg Owren, kreativ leder hos IFI.

EKSPERT PÅ FLEKKFJERNING: – Fargehandelen og byggevarehandelen fører flekkfjerningsmiddel som er spesiallaget for å fjerne flekker på hvite tekstiler, og bringe tilbake den opprinnelige hvitfargen. Dette er spesialmiddel som du ikke finner i dagligvarebutikkene, sier kreativ leder hos IFI Bjørg Owren.
(Robert Walmann/ifi.no)

Når du dekker bordet med en fin duk, har teppe under spisebordet eller er iført flotte penklær, er det ekstra kjedelig å søle. Og det er ikke lett å vite hva som egentlig fungerer for å få flekken helt vekk. Her deler kreativ leder hos IFI Bjørg Owren sine beste tips til hvordan å fjerne vanskelige flekker.1. Fjerne flekker på hvite tekstiler

Dylon Renovator og Herdins Wash It Back White

FLEKKER PÅ HVITE TEKSTILER: Flekkfjerningsmidlene Dylon Renovator og Herdins Wash It Back White er svært effektive og fås kjøpt hos fargehandelen og byggevarehandelen. De brukes i vaskemaskinen eller vaskebalja og har hver sine egenskaper ut ifra anbefalt vasketemperatur og tekstiltype.        

(Alanor og Krefting, redigering: Anna Leikanger Voje/ifi.no)

Har du fått rødvinsflekk på skjorta eller den hvite duken? Eller fått flekker på bunadsskjorta?

– Hvis du ikke får tatt flekkene med en gang, finnes det gode vaskemidler til formålet. Ta turen innom din nærmeste fargehandel eller byggevarehus. Der fører de spesialmiddel som effektivt fjerner flekker fra hvite tekstiler og bringer tilbake den opprinnelige hvitfargen, som du ikke finner i dagligvarebutikkene. Disse er lure å ha i skapet før neste selskap, tipser Bjørg.


flekkete hvit duk

FLEKKETE DUK: Kaffe, saus, rødvin og sjokolade. Disse flekkene kan fjernes, selv når du har glemt tiden. Bare bruk riktig vaskemiddel.        

(Krefting)

2. Fjerne vannløselige flekker på tepper og tekstiler

rødvinsflekk

RØDVINSFLEKK: Har du fått rødvinsflekk eller andre vannløselige flekker, fungerer det ofte godt nok med vann og tørkepapir. Ha på rikelig med vann, og dytt tørkepapir med god sugeevne på flekken gjentatte ganger til flekken er borte.        

(Robert Walmann/ifi.no)

Ikke gjør det som kanskje faller deg mest naturlig – nemlig spray og gnikking.

– Bruker du spraysåpe, tilfører du bare mer til teppet som igjen må fjernes. Såperester trekker til seg støv og skitt, og kan i verste fall skape en ny flekk. Du må heller ikke gni og gnu, da blir flekken større. Gnir du på et ullteppe vil du bare tove ullen, sier hun.

Bruk heller vann og tørkepapir.

– Sørg alltid for å ha en sprayflaske med rent vann og tørkepapir med god oppsugingsevne i beredskap. Dette fungerer på de fleste vannløselige flekker. Fukt flekken, og press tørkepapir med god oppsugingsevne mot flekken. Da drar du opp flekken med papiret. Gjenta til flekken er borte, sier hun.

3. Fjerne fettflekker:

møbelrenser

MØBELRENSER: Steg 1 for fettflekker på tekstiler: Påfør Liberon Møbelrenser på flekken. Den absorberer og fjerner både fettflekker og vannløselige flekker.        

(Alanor)

Har du fått fettflekker av stearin, voks eller matfett, finner du de mest effektive flekkfjerningsmidlene hos farge- eller byggevarehandelen.

– Få hjelp i butikken til å velge det middelet som passer til flekken og tekstilet. Følg bruksanvisningen til punkt og prikke, så skal du se at selv de vanskeligste flekker forsvinner, sier hun.


flekkfjerningspulver

FLEKKFJERNINGSPULVER: Steg 2 for fettflekker på tekstiler: Dryss deretter på litt Liberon Flekkfjerningspulver, gni det godt inn i flekken med fingrene, la det tørke og støvsug.        

(Alanor)

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Mer informasjon

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]