Kategorier

Meny

Konto

Sett farge på hyttetilværelsen

Her er det ingenting som vitner om tidligere, gulnede tilstander. Kjøkkenene ble som nye ved hjelp av maling.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Sett farge på hyttetilværelsen

Foto: Per Eik Jæger/ifi.no, Frode Larsen/ifi.no

Det disse hyttekjøkkenene har til felles, er at de i utgangspunktet var mørkegule. Ubehandlet treverk med store kvister, påvirket av lys, tid, fyring og matos gjennom mange år. Det en gang så lyse, delikate treverket hadde fullstendig endret karakter og mistet sjarmen – et bilde av en helt klassisk tilstand i norske hytter.

Nå er det fryd og gammen som råder, og hytteeierne forteller at det er hyggelig å bruke farger, ikke minst for atmosfære og trivsel. 

Dele på Pinterest Underskapene er malt i en mørkere nyanse enn overskapene, for å skape tyngde mot gulvet. Overskap i  farge Wet Sand 3, underskap i farge Wet Sand 1, fra Flügger.

Underskapene er malt i en mørkere nyanse enn overskapene, for å skape tyngde mot gulvet. Overskap i farge Wet Sand 3, underskap i farge Wet Sand 1, fra Flügger.

Dele på Pinterest Nyperødt på fjellhytta; farge Nype 239. Stoler og bord har farge Mørk Grå 469. Begge farger er fra Beckers.

Nyperødt på fjellhytta; farge Nype 239. Stoler og bord har farge Mørk Grå 469. Begge farger er fra Beckers.

Fargevalg

Fargepalettene på hytta blir gjerne valgt på bakgrunn av naturen og området rundt, eller ut fra tradisjonelle farger knyttet til fjell, sjø og skog. Disse hyttene er ingen unntak, fargene er funnet i naturen rett utenfor døren. Stein, mose, blader, kvist, trær, myr, fjell, gress og blomster har vært kilder til inspirasjon. Og fargepalettene finner man igjen i de øvrige rommene i de respektive hyttene.  

I oppussingsprosessene som har pågått, er det gjort personlige valg. Og det er de som til syvende og sist bør være det avgjørende, for å sikre at man vil trives til fulle; nemlig smak & behag!     

Dele på Pinterest De grønne skapdørene er gamle, og fremstår som friskere i fargen etter at de gule rammene forsvant. Vegger og øvrig innredning er malt i Tender Yellow fra Nordsjö.

De grønne skapdørene er gamle, og fremstår som friskere i fargen etter at de gule rammene forsvant. Vegger og øvrig innredning er malt i Tender Yellow fra Nordsjö.

Dele på Pinterest Her er det lavt under taket, så overskapene ble nærmest skjult ved å males i samme farge som veggen; S 1502-Y50R, noe som blant annet gjør at veggen oppleves som høyere. Underskapene har en mørkere gråfarge; S 5502-Y.

Her er det lavt under taket, så overskapene ble nærmest skjult ved å males i samme farge som veggen; S 1502-Y50R, noe som blant annet gjør at veggen oppleves som høyere. Underskapene har en mørkere gråfarge; S 5502-Y.

Dele på Pinterest Denne grønnfargen er tatt rett ut av mosen på hyttetrappa; S 3030-G70Y. Dørprofilene har fått et strøk med grå lasurolje på toppen, for å skape skyggevirkning.

Denne grønnfargen er tatt rett ut av mosen på hyttetrappa; S 3030-G70Y. Dørprofilene har fått et strøk med grå lasurolje på toppen, for å skape skyggevirkning.

Mer informasjon:

Beckers

Flügger

Nordsjö

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]