Kategorier

Meny

Konto

Sett et "forkle" på

Er du lei de gamle hvite plaststolene på terrassen, men synes ikke du har råd til å kjøpe nye? Sy "forkle" til dem da vel!

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Sett et

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er blitt vist mange måter å dekke til en stol på, og her er en ny variant til plaststolen.

Vårt "forkle" er laget av rette tøystykker som er kantet med rutet bomullstoff, påsatt bånd i det samme rutete stoffet (se tegn.).

Legg "forkle" over stolen og knyt båndene. -Og simsalabim, stolen blir som ny. For at den skal bli god å sitte i trekker man to passende sofaputer i matchende stoff og legger i sete og rygg.

Av og til skulle vi ønske oss et litt større bord. - En dag vi satt ute på terrassen kom vi på en løsning med avtagbar bordplate. Ideen var så fin at vi vil gi den videre til leserene. Har du en tønne, pidestall, høy blomsterkrukke eller rett og slett en trekasse kan du med enkle midler lage et bord.

Slik gjør du det:

1. Tegn en rund sirkel på en trefiberplate, med blyant festet med tråd til en spiker (se tegn.) Husk at bordplatens diameter må stå i forhold til understellet (ca. 20cm utenfor).

2. Skjær ut platen med elektrisk stikksag, og puss kanten med slipepapir.

3. Merk av understellet midt på bordplaten med blyant.

Dele på Pinterest

4. Sag til fire støtteklosser og puss dem glatte. Disse festes med lim og skruer på utsiden av  blyantstreken (se tegn.) og vil støtte bordplaten når den ligger på understellet. Bordplaten kan males, eller kles med voksduk som på bildet.

Rund voksduk

1. Legg bordplaten på vrangen av voksduken og mål ca. 10cm utenfor, før du klipper.

2. Mål til en passende lang strikk, og sy den i kanten på duken. Så er det bare å tre den på bordplaten, og den holder seg på plass i all slags vær.

Dele på Pinterest

Dette trenger du:

Treplate

Tråd

Spiker

Stikksag

Slipepapir

Lim

Skruer

Maling

Voksduk

Saks

Strikk

Klikk på produktene for å legge dem til huskelisten.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]