IFI logo
Se flere bilder
Vaskefri med sommerfrisk voksduk

Foto: Jan Larsen/ifi.no og produsentene

Vaskefri med sommerfrisk voksduk

Med fargerike flotte duker er det gjort på et blunk å dekke fristende sommerbord. Og så kan vi med god samvittighet velge bort både vask og stryking! Butikkene byr på et rikelig utvalg av plastede duker både for den fargeglade og den mer forsiktige.

Kari Osvold

Kari Osvold
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er hyggelig å dekke med duk, både ute i hagen, på terrassen og innendørs. Selv med et enkelt hvitt servise kan vi da skape stemningsfulle bord på et blunk. De nye plastede metervarene skiller seg knapt ut fra den rene bomullsvaren. Nå er det ikke mye som minner om mormors gamle stive, voksduker! Vi kjøper dem i metervis, de er både lette, myke og matte, ofte til forveksling lik en bomullsduk. Om du da ikke foretrekker dem som er trykket på klar plast eller de som ser ut som tynne hekleblonder?

Uansett hvilken stil du foretrekker kan du finne morsomme og elegante duker som ikke trenger mer vedlikehold enn en fuktig klut. Og skulle den stå der og støve ned, bli ful av søl og skitt er det bare å putte den i vaskemaskinen. Les bruksanvisningen på den du kjøper, men dette gjelder for de fleste: Vask på finvask, dropp sentrifugeringen, la den gjerne renne litt av før du putter duken direkte i tørketrommelen. Da forsvinner skrukkene igjen. Ta den ut av tørketrommelen mens den fortsatt er i gang, slik at den ikke kjølner og legger seg i nye skrukker. De fleste kan også strykes på baksiden med svak varme. Etter behandlingen er duken så godt som ny!

Siden dette er plastet metervare slipper vi også å sy, enten vi skal ha duken rund eller rektangulær er det bare å klippe til. Vil du sy dekkebrikker er det dog smart å sy rundt kantene, ellers vil kantene rulles opp. Har du ikke symaskin eller kanskje du ikke liker å sy? Bruk tekstillim! Nytt på markedet i år er et større utvalg av ferdige runde duker med diameter 140 cm. Husk dessuten at dette er metervare som kan brukes til mer enn å legge på bordet.

Disse fører produktene:

Storeys of Lancaster tlf. 63 84 68 20

Toso Interiør tlf. 33 30 10 70

Gunnar Giske tlf. 70 27 58 60

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.