IFI logo
Se flere bilder
Ser rødt i høst

Foto: Frode Larsen og Benedikte Ugland/ifi.no

Ser rødt i høst

Når Ellen Lind hos tapet- og tekstilgrossisten Green Apple blir bedt om å sammenfatte høstens stil i ett ord, blir ordet veldig langt: Maksimalistisklassiskbohem med shabby touch. Alt er lov, men det må være lekkert!

Christin Engelstad

Christin Engelstad
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

   

- Når det gjelder farger, kommer det mer rødt, rosa, oransje, gult og lilla til høsten. Med vekt på den røde siden av skalaen. Dessuten kommer nye farger som isblått og turkis. Vi har derimot ikke noe lime i våre høstkolleksjoner, sier Lind i Green Apple.

   

Det kommer flere farger på veggene enn vi har vært vant med på en stund, ifølge Lind. - Med bare en dash av farge blir veggen noe for seg selv. Før måtte vi matche alt. Vi hadde rosa vegg og rosa sofa. Nå kan du for eksempel male veggen svak, svak blå, mens møblene gjerne har andre farger, sier Lind. Det eneste hun ikke tillater er beige vegger.

- Det er ferdig! Over og ut, forteller Lind. Jo mer spennende, desto bedre, er hennes refreng. Hun anbefaler forskjellige farger i hvert rom. - Tyngden på fargene er veldig viktig, og kan godt variere fra rom til rom, sier Lind. Selv bruker hun malerier i overgangene mellom ulike farger i forskjellige rom

Must i høst

Rike stoffer i gode kvaliteter med perler og broderier er den kresnes valg i høst.

- Gardinene skal smykke vinduene, og behøver slett ikke matche alt annet. Men det må være nok stoff, sier Lind, som overrasker med å fortelle at possementene er tilbake. Men selv om det er mye vakkert tilgjengelig nå, anbefaler Lind oss å være forsiktige med å fylle opp med for mye i interiøret, formaner hun. Alle ting kan ha sin egen personlighet, som til sammen blir en unik stil. Stoffene skal være gode å ta på og vakre å se på. Silke tar mer over fra taft, og vi vil se mye lette stoffer som gjennombrutte organsaer. - En chic stil skapes med silke og lin med broderte blomster, anbefaler Lind. I tillegg til blomster er det også lov med striper, prikker og ruter, bare helhetsinntrykket blir enkelt og elegant.

      

Perler som pynter

På spørsmål om sammenhengen mellom interiør og moter, henleder Lind oppmerksomheten vår til bijouteri og tilbehør. - Følg med på tilbehøret. Alle perlene vi tidligere har sett i armbånd og på vesker, kommer nå inn i interiøret, sier Lind. Hun anbefaler alle som skal flytte, fornye eller forandre til å alltid begynne med gardinene. - Det viktigste er å finne gardiner og møbelstoff først. Dessuten er det morsomst med gardiner, sier Lind. Så kan man gå over på veggen, videre til eventuelle tepper, mens puter, paller og annet tilbehør kommer til slutt. - Det vanskeligste i et interiør er å finne putene. Dette er fordi de helst bør være forskjellige og se ut som de er kjøpt på forskjellige steder til forskjellige tider. Det er ikke lett, men veldig viktig, sier Lind.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.