Kategorier

Meny

Konto

Rødt for røverungen

Rydd unna - her skal det lekes! Fredriks lille rom med skråtak er blitt en flott tumleplass for en glad, liten gutt som elsker trommer, Lego og besøk av lekekamerater. Her er det plass til alt.

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Rødt for røverungen

Foto: Frode Larsen og Kristian Owren (før-foto)/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Lett å holde orden

Veggene ble malt hvite. Men mange innslag av rødt gjør likevel at man får følelsen av å komme inn i et rødt rom. Og Fredrik som skal bo der er strålende fornøyd. Det er mammaen hans også: - Rommet er praktisk og lett å holde ryddig selv for en seksåring, sier hun. - Små barn er som kjent ikke spesielt glade i å rydde. Det gjelder å gjøre det lettvint for dem å holde orden - og for oss voksne! Lagringsplass er alfa og omega. Alle boksene på rommet er fine å slenge legoklosser og andre leker oppi. Hyllene er også oppbevaringsplass. At Fredrik har anledning til å gjemme bort noen av "skattene" sine i hyller høyt oppe på veggen, er også lurt. Det er ikke alt som bør taes fram hver dag av ham selv eller kompisene. Rommet er trivelig også takket være puter på gulvet, fargeglade tekstiler og plass til å henge opp tegninger. Jeg synes det er blitt kjempefint og tror det skal vare en stund fordi det verken er barnslig eller prangende

Et rom å vokse i

Fredriks rom måler ti kvadratmeter og har skråtak. Det var viktig å gi seksåringen god plass til å leke. Takket være oppbevaringsbokser hengt opp langs veggen, høy seng med lagringsplass under og hyller har Fredrik mange steder å gjøre av tingene sine. Det frigjør plass på gulvet. Foreløpig har ikke førsteklassingen en leksepult fordi han foretrekker å sitte nede sammen med de andre i familien å gjøre skolearbeid. Fredrik har heller ikke garderobeskap på rommet sitt, men oppbevarer klærne sine i gangen og på foreldrenes soverom.

- Dette er et rom han kan vokse i, mener interiørarkitekten. - Boksene hvor han nå har legoklosser og leker, kan han selvfølgelig legge andre ting i senere. Når han får behov for å sitte i fred med skolearbeidet, kan de sette opp en skrivepult under vinduet. Han kan også ha klærne sine i hyllene etter hvert og dekke det til med et gardinforheng foran. Det eneste som nok er modent for utskiftning om noen år, er nok den høye senga. Når han er ferdig med å leke på gulvet, vil han nok heller ha en sovesofa eller en lav seng hvor han kan sitte med kamerater når han har besøk.

Og hva var Fredrik aller mest fornøyd med? Jo, det er Vålerenga-flagget han nettopp har hengt opp pluss postkassen! Den titter han opp i hver eneste dag. Han blir sjelden skuffet, det sørger mamma og pappa postbud for.

Rom til minstemann

  • Små barn må ikke ha skrivepult og garderobeskap på rommet sitt. Er rommet lite, er det viktigere å prioritere lekemuligheter - det vil si minst mulig møbler til fordel for mest mulig gulvplass.
  • Velg et gulv som tåler støt.
  • Barn oppholder seg mye på gulvet så sørg for tepper dersom det er gulvkaldt.
  • Sørg for lystette gardiner slik at det blir helt mørkt på rommet når barnet skal sove.
  • Ha for god lagringsplass til leker slik at det blir lettvint å holde rommet i orden.
  • Har barnet sære fargeønsker? Du behøver ikke male alle veggene i favorittfargen dersom du ikke tror det blir pent. Velg en nøytral veggfarge og la barnet få yndlingsfargen sin på gjenstander det er lett å skifte ut når smaken har forandret seg.

Dette ble brukt

Tak: ElegantTakmaling, matt, farge Hvit - BECKERS

Vegger:Elegant Väggmaling Matt, farge S 0502-Y - BECKERS

Rød stripe på vegg: Elegant Väggmaling Matt, farge S 1080-Y90R -BECKERS

Magnettavler: IKEA

Lister: Eik - TARKETT

Gulv: Eik antikk, hvit -TARKETT

Sengetøy: Turiform - NORDISKFJER

Hylle over seng: IKEA

Lampe: IKEA

Puter: Turiform - NORDISKFJER

Postkasse og tøfler: HILMERSHUS

Grønn slange: IKEA

Rullegardin: SILENT GLISS

Hyller med leker ogoppbevaringskasser: IKEA

Transparent lekekasse påhjul: IKEA

Annet løsøre: PRIVAT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]