Kategorier

Meny

Konto

Rask og effektiv utvendig husvask

– Holder du husveggen fri for skitt, støv, svertesopp og alger, så kan det gå lenger mellom hver gang du trenger å male huset utvendig. Vil du at huset ditt skal se nymalt og velstelt ut med liten innsats, så er trikset å vaske det om våren.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Helge Christiansen fra Krefting kommer med mange gode grunner for at det lønner seg å holde husveggen ren. Og til de som måtte tro at utendørs husvask er tungt arbeid eller tar lang tid, så har han en god nyhet. Nå kan du bruke høytrykkspyler til hele jobben - det er raskt og effektivt.

Dele på Pinterest Skumvask anbefales til utvendig husvask

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

GIR RÅD: Helge Christiansen fra Krefting anbefaler skumvask når huset skal rengjøres i vår.

Såpe og høytrykkspyler

– Med en ny type såpe og en høytrykkspyler med skumkanon gjør du jobben på 1- 2- 3, sier han.

Christiansen har tatt med seg såpen Stabil skumvask til hus, skumkanon og høytrykkvasker til IFI-huset en overskyet vårdag, og vil demonstrere vask av panelvegg med skummende såpe.

– Fordelen med skumvask er at det fester seg til veggen og har lenger virketid. Dessuten har skumkanonen så lang rekkevidde at behovet for stillas blir mindre, sier han.

Etter en befaring av veggen som skal vaskes, synes han det er fint at huset er sort.

– Da ser vi såpeskummet godt, ler han og forteller at mange tror at støv og skitt ikke synes på mørke hus. Men det er feil. Selv om veggen her ble vasket i fjor, så er det absolutt på sin plass å ta fram vaskesaker. Det er mye støv i lufta, pollen fra trær og eksos som fester seg på ytterveggene til huset. Vi ser det tydelig på hvor skitne vinduene blir i løpet en vinter.

– Et mørkt hus blir skittent akkurat som et lyst hus. Uansett farge, så vil huset se mer velstelt ut, og fargen være penere etter en vask. Dersom du holder huset rent og fritt for alger, sopp, eksos,

 

Han anbefaler alle huseiere å gjøre det til en vane å vaske huset hver vår. Og dager med overskyet vær eller litt duskregn er det beste vaskeværet.

Dele på Pinterest Nå kan huset raskt og effektivt påføres såpe med skumkanon og høyttrykkspyler

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

SKUMKANON: Vårens gode nyhet til alle huseiere er at nå kan huset raskt og effektivt påføres såpe med skumkanon og høytrykkspyler.         

Såpeskum som rengjør i dybden

Christiansen tar fram høytrykkspyleren, og monterer en skumkanon med en blanding av såpe og vann i forholdet 1:3.

– En skumkanon får du kjøpt løst til de fleste høytrykkspylere, forteller han.

Han trykker på avtrekkeren, så er vi i gang. Skummet spruter ut over veggen og legger seg som et fint teppe. Det er tykt og henger godt på veggen. Skumvasken legges på kledningen - nedenfra og oppover. Når veggen er dekket med såpe, skal det virke i minst tre – fire minutter før det skylles av.

 

Mens såpen løser opp smusset på veggen, forteller han at såpen er et biologisk nedbrytbart rengjøringsmiddel. Flasken på 1. liter inneholder et konsentrat der blandingsforholdet er 1:3. Men styrken på det som sprøytes på veggen er nok nærmere 1:15. En liter skal rekke til å gjøre rent cirka 200 m2. Såpen kan brukes på trefasader, mur, betong, stein, gjerder og levegger. Produktet kan også brukes, uten høytrykkspyler, på hagemøbler og markiser.

Dele på Pinterest Skummet blir hengende på veggen, og du når det meste av huset fra bakken

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

FORDELER: Skummet blir hengende på veggen, og Skumkanonen har så stor rekkevidde at du når det meste fra bakken, hvis ikke huset er høyt.

Viktig å bruke mye vann

Etter tre- fire minutter skal vannet skylles av. Eksperten med høytykkvaskeren holder god avstand til veggen når han spyler, så han ikke skader treverket. Det er mengden vann som skyller bort såpen ikke trykket. Han pøser på mengder med vann, skyller ovenfra og ned og all såpen skal bort.

– Dersom huset er ekstra skittent kan det lønne seg å ta noen tak med en vaskekost på langt skaft, tipser han.  

Dele på Pinterest Skyll godt etter 3-4 minutter, og bruk mye vann

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

MYE VANN: Skyll godt etter 3-4 minutter. Bruk mye vann. Det er mengden vann, og ikke trykket, som skyller bort såpen.

Dette trenger du

Selaclean skumkanon

Stabil skumvask til hus

Høyttrykksspyler

Vaskekost med langt skaft

Regntøy

Briller

Arbeidshansker

vaskekost og langt skaft, regntøy, briller og arbeidshansker.

LES OGSÅ
Mer informasjon

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]