IFI logo
Se flere bilder
Pusse opp badet i sommer?

Foto: Lars Aarønæs/ifi.no

Pusse opp badet i sommer?

Ønsker du et alternativ til membran og gipsplater? Byggvarehus selger nå en plate som er 100 % vanntett gir et ypperlig underlag for fliser i våtrom.

ifi.no

ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Våtromsplaten er godkjent av Norges Byggforskningsinstitutt (NBI) og er nå på full fart inn i det norske byggmarkedet. Platen muliggjør rask og kostnadseffektiv bygging, fordi platen enkelt skjæres med kniv, og veier en tiendedel av gips.

- Mugg og sopp gror ikke i disse platene. Vi gir derfor 60 års garanti mot råte og muggsopp i våre plater, sier Jørn Davidsen, administrerende direktør i Litex.  Sandefjordsbedriften Litex har utviklet våtromsplaten som er egnet for bruk i våtrom og rom med stor vannbelastning.

Våtromsplaten

NBI har klassifisert platen som et produkt som ikke avgir partikler, gasser eller stråling som gir negativ påvirkning på inneklimaet. Platene kan leveres til offentlig deponi og gjenvinnes ved forbrenning. Litex er bygget opp med en kjerne av ekstrudert polystyren (styrofoam, XPS) og er armert utvendig med en to-lags, glassfiberarmert polyesterduk på begge sider. Duken er limt til platen (belagt) med en miljøvennlig vannbasert epoxy. De har ikke kappilarvandring av fukt.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.