IFI logo
Se flere bilder
Pass på mønsterrapporten!

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Pass på mønsterrapporten!

Stormønstrede tapeter er lekre og dekorative blikkfang i interiøret. Men vær klar over at de kan ha en mønsterrapport på hele 50-60 cm. Dette må du ta med i beregningen ved innkjøp.

Øistein Lie

Øistein Lie
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stormønstrete tapeter med grafiske elementer eller klassiske motiver er nå blant det hotteste på tapetmarkedet. Disse er tatt i bruk som dekorelementer på hoteller, spennende utesteder og lekre interiørforretninger. Kanskje kan de skape en helt ny atmosfære også i ditt hjem? Om ikke annet som en spenstig kontrastvegg? 

På småmønstrede tapeter kan rapporten bare være fra noen få centimeter og oppover. På store mønstre kan de gå helt opp i 50-60 cm. Dette er det viktig å ta med i beregningen over antall ruller som må kjøper eller bestilles. På umønstret tapet kan du kanskje få fire lenger på rullen, på stormønstrede bare tre lengder.

Rullene starter ikke på samme sted i mønsteret. Det betyr at du kan spare noen meter på å kutte lengder annenhver gang fra to eller tre ruller, men det betyr også at du må ha tungen rett i munnen og nummerere lengdene slik at det ikke blir kluss ved oppsettingen. Bruk blyant på baksiden - ikke kule- eller tusjpenn! Blant overskytende kapp er det sikkert noen lengder som kan brukes over dører og over/under vinduer.

Forskjøvet mønster brukes i enkelte tilfelle. Der gjentas mønsteret rett overfor hverandre på annenhver lengde (se strektegningen). Det betyr at du kan nøye deg med en halv mønsterrapport på hver etterfølgende tapethøyde.

For nyttig informasjon om tapeter og oppsetting: se IFIs spesialhefte "Tema Tapet". Dette fås der maling og tapet selges eller kan bestilles her
.

Disse fører tapetet

Sort/hvit tapet - Vintage www.borge.no

Romantisk mønstret tapet - Harlequin www.tapethuset.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.