Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Oljebehandling med farge på tregulv

  •  
  •  
  Bilder av:
Er du lei det lyse tregulvet og ønsker et nytt med varme og glød? Da er farget olje et bra alternativ. Dette gir muligheter for å skape nytt liv i gamle gulv og gi dem et elegant og eksklusivt preg.

Flere leverandører er på markedet med farget olje for gulv. Et helt enkelt furugulv kan tones i klassiske farger som merbau, kirsebær, eik og andre tradisjonelle tresortfarger. Behandlingen gir samme beskyttelse for gulvet som det vanlig oljebehandling gjør. Resultatet blir et elegant og slitesterkt gulv, som har bra beskyttelse mot fett, smuss og vann.

Produktet egner seg best på lyse tresorter som blant annet ask, furu, eik og bøk. Vær oppmerksom på at fargen framstår forskjellig på ulike tresorter og varierer med antall strøk man legger på.

Derfor anbefales det å lage oppstrøksprøve på forhånd, for å finne fram til ønsket farge. Bruk samme type materiale til prøven som gulvet. En behandling på eik gir ikke det samme resultatet som på furu, fordi tresortene trekker inn oljen ulikt.

Gulvet som skal behandles må være nyslipet eller ubehandlet og fritt for gamle lakk og oljerester. Treverket må vaskes grundig med trerens. Denne type vask renser i dybden, og gir et godt grunnlag for oljen å trekke jevnt inn i treverket. Oljen kan påføres manuelt dersom gulvet er under 15m2. Dersom gulvet er større anbefales det at oljingen utføres med maskin for å få et jevnt og fint resultat. Anbefalt metode for påføring beskrives av produsentene.

Dette ble brukt:

  • Colour oil - Trip Trap
  • Faxe - Scanox
Les også Fra furu til eksotisk for en rimelig penge

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Innendørs

Beckers annons

Nyeste artikler