IFI logo
Se flere bilder
Oljebehandling med farge på tregulv

Foto:

Oljebehandling med farge på tregulv

Er du lei det lyse tregulvet og ønsker et nytt med varme og glød? Da er farget olje et bra alternativ. Dette gir muligheter for å skape nytt liv i gamle gulv og gi dem et elegant og eksklusivt preg.

Therese Guttormsen

Therese Guttormsen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere leverandører er på markedet med farget olje for gulv. Et helt enkelt furugulv kan tones i klassiske farger som merbau, kirsebær, eik og andre tradisjonelle tresortfarger. Behandlingen gir samme beskyttelse for gulvet som det vanlig oljebehandling gjør. Resultatet blir et elegant og slitesterkt gulv, som har bra beskyttelse mot fett, smuss og vann.

Produktet egner seg best på lyse tresorter som blant annet ask, furu, eik og bøk. Vær oppmerksom på at fargen framstår forskjellig på ulike tresorter og varierer med antall strøk man legger på.

Derfor anbefales det å lage oppstrøksprøve på forhånd, for å finne fram til ønsket farge. Bruk samme type materiale til prøven som gulvet. En behandling på eik gir ikke det samme resultatet som på furu, fordi tresortene trekker inn oljen ulikt.

Gulvet som skal behandles må være nyslipet eller ubehandlet og fritt for gamle lakk og oljerester. Treverket må vaskes grundig med trerens. Denne type vask renser i dybden, og gir et godt grunnlag for oljen å trekke jevnt inn i treverket. Oljen kan påføres manuelt dersom gulvet er under 15m2. Dersom gulvet er større anbefales det at oljingen utføres med maskin for å få et jevnt og fint resultat. Anbefalt metode for påføring beskrives av produsentene.

Disse fører produktet:
  • Colour oil - Trip Trap
  • Faxe - Scanox
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.