Kategorier

Meny

Konto

Rens av furugulv

Jeg har ubehandlet (slipt og innsatt med såpe) furugulv i leiligheten min. Det begynner å bli skittent og preget av bruk, så jeg lurer på om det finnes noe bedre å rengjøre med enn grønnsåpe?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Rens av furugulv

Foto: Södra Interiör og Brynsløkken/Faxe

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvis du har brukt grønnsåpe på gulvene er de ikke lenger å regne som ubehandlede. Grønnsåpen legger seg som en hinne på overflaten, og er en behandling i seg selv. Problemet med grønnsåpe er at den fete overflaten kan trekke til seg skitt, og man kan etter hvert kan få problemer med at gulvet alltid ser skittent ut. Det finnes egne såpebehandlinger produsert spesielt til gulv som er langt bedre egnet enn vanlig grønnsåpe.

Rens gulvet

Har du først fått et skittent og slitt gulv, er det beste alternativet å rense gulvet.

- Uten å ha sett gulvet, vil jeg på et generelt grunnlag si at en rens av dette gulvet er det eneste riktige. Det er viktig å fjerne skitten før man har på ny behandling, forteller Vebjørn Ohnstad i Brynsløkken.

Faxe Trerens er et eksempel på produkt som er godt egnet til dette. Aller helst bør en slik rensebehandling benyttes med jevne mellomrom, for å unngå at skitten presses ned i treverket.

Ny behandling

Når gulvet er renset og tørt, er det klar for ny behandling. Du kan da påføre en ny såpebehandling, eller du kan gå over til lakk eller olje.

- Etter trerens kan man oljebehandle gulvet for å få en mer smussavvisende overflate, samtidig som man beholder den naturlige følelsen, anbefaler Marianne Mols hos IBG.

Lakk blir ikke like usynlig som olje, men vil til gjengjeld være noe mer slitesterk og ha lengre vedlikeholdsintervaller.

- Hvis man skal lakkere gulvet, er det viktig at man er spesielt nøye med rensen, ellers vil ikke lakken feste til gulvet, forteller Ohnstad.

Mer informasjon

www.brynslokken.no

www.ibg.no

www.sodrainterior.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]