Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Nytt panel ble malt lyst og lekkert

Bart treverk er både vakkert og levende, men det kan også virke urolig og dystert. Særlig når tidens tann har fått virke litt. Eierne av disse soverommene grep like gjerne malerkosten mens panelet var nytt, og de har ikke angret!

 • Nytt panel ble malt lyst og lekkert

  Foto:

 • Tak, listverk og himling ble malt i samme farge for å øke romfølelsen og roe ned totalinntrykket i rommet. Fargekode: 1040-G90Y. Liftgardinen er i paisleymønstret bomullsvelour. Det mørkbrune, rustikke klesskapet er indisk.

  Foto:

 • Delikat, blå- og hvitstripet sengetøy med kraftige kontraststriper på tvers.

  Foto:

 • På et soverom med begrenset gulvplass, må man tenke i høyden. Her er to gode kurver til strømper og småting plassert oppå klesskapet.

  Foto:

 • Liftgardinene i bomullsvelour er paisleymønstret. Fargene er varme og gir lunhet til rommet, og det tykke stoffet holder lyset ute når gardinen er trukket ned.

  Foto:

 • På det andre soverommet skulle også veggene males!

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Da den sjarmerende tømmerhytta i skogkanten ble bygget ut, fikk eierne flere nye soverom. Ikke minst til glede for familiens yngre garde. Vegger og himlinger ble panelt, og gulvene fikk sisaltepper. For å skape en helhet i hytta, ble tekstiler og farger samstemt med interiørene i øvrige rom.

Ventet ikke

På disse to soveværelsene beholdt eierne i første omgang tak og vegger umalte, men selv om treverket fremdeles var lyst og nytt, ønsket de etter hvert å male disse rommene også. Spesielt i et lite værelse kan det føles som om kvisthull og årringer kommer mot deg når både vegger og himling er trebare.

Maleprosess

Selv ved maling av nytt panel, er prosedyren den samme: Det er viktig å gå over alle kvisthull med kvistlakk, før flatene behandles med grunning. Deretter maler du to strøk i dan valgte fargen. Samtlige malte flater i denne hytta er holdt i den lyse fargeskalaen, i toner av beige og krem. I tillegg til å binde rommene sammen, gir lyse toner en ekstra romfølelse. Det er særlig viktig i disse to rommene som er forholdsvis små. Både himling, vegger og listverk ble malt i samme farge, noe som også øker romfølelsen og virker beroligende. Eierne har møblert med  senger, nattbord og skap i mørkt treverk; en flott kontrast til det lyse. Sengetepper og gardiner er valgt i myke velourkvaliteter i dype, varme farger. Dette bidrar til å skape lunhet og varme i rommene.

Dette har vi brukt:

Grunning panel: Oljebasert heftrunn, Pudderbeige 0802-G98Y, NORDSJÖ

Toppstrøk panel: Ready 40, Pudderbeige 0802-G98Y, NORDSJÖ

Grunning vindu: Ready 40, 0502-Y, NORDSJÖ

Toppstrøk vindu: Ready 40, 0502-Y, NORDSJÖ

Grunning tak: Oljebasert heftgrunn, pudderbeige 0802-G98Y, NORDSJÖ

Toppstrøk tak: Ready 15, Pudderbeige 0802-G98Y, NORDSJÖ 

 

Sengetøy: TuriForm Ikat (stripet), TuriForm Sandex - NORDISK FJER

Tekstil gardin: GREEN APPLE

Gardinoppheng: TOSO INTERIØR AS

Teppe: Hamadan - GULVEX

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]