IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Nytt panel ble malt lyst og lekkert

Foto: Espen Grønli/ifi.no

Nytt panel ble malt lyst og lekkert

Bart treverk er både vakkert og levende, men det kan også virke urolig og dystert. Særlig når tidens tann har fått virke litt. Eierne av disse soverommene grep like gjerne malerkosten mens panelet var nytt, og de har ikke angret!

Sigrid Hohle Bjønness

Sigrid Hohle Bjønness
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da den sjarmerende tømmerhytta i skogkanten ble bygget ut, fikk eierne flere nye soverom. Ikke minst til glede for familiens yngre garde. Vegger og himlinger ble panelt, og gulvene fikk sisaltepper. For å skape en helhet i hytta, ble tekstiler og farger samstemt med interiørene i øvrige rom.

Ventet ikke

På disse to soveværelsene beholdt eierne i første omgang tak og vegger umalte, men selv om treverket fremdeles var lyst og nytt, ønsket de etter hvert å male disse rommene også. Spesielt i et lite værelse kan det føles som om kvisthull og årringer kommer mot deg når både vegger og himling er trebare.

Maleprosess

Selv ved maling av nytt panel, er prosedyren den samme: Det er viktig å gå over alle kvisthull med kvistlakk, før flatene behandles med grunning. Deretter maler du to strøk i dan valgte fargen. Samtlige malte flater i denne hytta er holdt i den lyse fargeskalaen, i toner av beige og krem. I tillegg til å binde rommene sammen, gir lyse toner en ekstra romfølelse. Det er særlig viktig i disse to rommene som er forholdsvis små. Både himling, vegger og listverk ble malt i samme farge, noe som også øker romfølelsen og virker beroligende. Eierne har møblert med  senger, nattbord og skap i mørkt treverk; en flott kontrast til det lyse. Sengetepper og gardiner er valgt i myke velourkvaliteter i dype, varme farger. Dette bidrar til å skape lunhet og varme i rommene.

Dette har vi brukt:
  • Grunning panel: Oljebasert heftrunn, Pudderbeige 0802-G98Y, NORDSJÖ
  • Toppstrøk panel: Ready 40, Pudderbeige 0802-G98Y, NORDSJÖ
  • Grunning vindu: Ready 40, 0502-Y, NORDSJÖ
  • Toppstrøk vindu: Ready 40, 0502-Y, NORDSJÖ
  • Grunning tak: Oljebasert heftgrunn, pudderbeige 0802-G98Y, NORDSJÖ
  • Toppstrøk tak: Ready 15, Pudderbeige 0802-G98Y, NORDSJÖ

:

  • Sengetøy: TuriForm Ikat (stripet), TuriForm Sandex - NORDISK FJER
  • Tekstil gardin: GREEN APPLE
  • Gardinoppheng: TOSO INTERIØR AS
  • Teppe: Hamadan - GULVEX
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.