Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Nytt gulv uten teppe

Jeg har kjøpt meg leilighet som ikke har blitt pusset opp siden 1981. På gulvene er det vegg-til-vegg-teppe. Teppet er ca. 1 cm tykt og delvis slitt noen steder. Kan jeg legge parkett oppå disse teppene?

cloud_download
fullscreen
 • Alle tepperester bør fjernes før det legges parkettgulv over.

  Foto:

 • Noen ganger sitter gamle skumrester og belegget som støpt. Da trengs det spesialmaskin til for å få restene fjernet.

  Foto:

 • Nytt parkettgulv med rustikt utseende.

  Foto:

 • Det er mange flotte tregulv å velge mellom.

  Foto:

 • Bambusgulv er et slitesterkt alternativ til nytt gulv.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Nei, legg ikke parkett oppå teppet. Uansett om det er et fast eller mykt teppe, bør det fjernes før det legges parkett.

Skjøtene kan knekke

Det er flere grunner til at en ikke skal legge parkett oppå et gammelt teppe. Det er vanskelig å vite hva som menes med et gammelt teppe, men uansett bør en være oppmerksom på at parkett på toppen av et teppe kan begynne å lukte. Hvis underlaget under parketten blir for mykt, kan du risikerer å ødelegge parketten. Teppet kan gi svikt i parketten, og skjøtene kan knekke ved tunge belastninger. En annen ting som også kan være problematisk ved å legge parketten rett oppå et annet underlag, er om det er nok plass til parketten under dørtersklene.

Forarbeid er viktig

Før du legger parketten, må teppet og alle rester være fjernet. Tepper med bakside av skum kan være en utfordring. Dette kan fjernes med barkespade eller en spesialmaskin. Eventuelle skader eller ujevnheter i underlaget må sparkles slik at gulvet blir helt slett. Gulvet må også være omtrent helt rett - det skal ikke være mange grader avvik på gulvet. Vær også nøye med at overflaten er ren og tørr før du starter med selve gulvleggingen. Ikke la deg lure til å tro at parkettunderlaget tar av for ujevnheter

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]