IFI logo
Se flere bilder
Nygamle byggevarer

Foto: Stil-Tre AS

Nygamle byggevarer

Det kan være en utfordring å finne tidsriktig listverk, paneler og vinduer når du rehabiliterer et gammelt hus. Men det finnes flere høvlerier og trevarefabrikker som har eldre og tradisjonell byggeskikk som spesialitet. Takket være disse er det mulig å skaffe seg korrekte detaljer også til gamle sveitserhus.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

   

Det er ofte detaljene som avgjør om restaureringen av et gammelt hus blir vellykket. På nettstedet www.gamletrehus.no finnes tips for den som vil gjøre det selv, lære mer om stilen, kjøpe eller selge gamle bygningsdeler.

    

Noen av leverandørene tar seg også av håndfast veiledning og kan tegne opp hele fasader med de genuine snekkerglededetaljene, eller bygge opp nye hus i gammel stil. Du kan også finne en sveitservilla i en ferdighuskatalog, for mange av typehusfabrikkene har sveitserinspirerte bygninger i sortimentet. Originale vinduer og dører finnes å få kjøpt, men også nyproduserte i nostalgisk stil er på markedet.

Sveitser og jugend

Stil-Tre AS har utviklet egne trelister i gammel stil. Med nyproduksjon av tidsriktige bygningsdeler innenfor forskjellige arkitekturstiler som rokokko, barokk, klassisisme, empire, og sveitserstil, jugend og funkis har selskapet et bredt sortiment fotlister, taklister, dør- og vinduslister og dekorpanel.

Dører og vinduer

Idylliske Vøienvolden gård, et gårdstun fra 1700-tallet midt i Oslo, er en skattkiste for folk som pusser opp gamle hus og leiligheter. Her holder selskapet Gamle Trehus og bygningsdeler til, og har et stort utvalg av dører, vinduer, gamle jernovner og tilbehør som eieren og entusiasten John Køltzow har samlet inn i over 30 år.  (www.gamletrehus.com)

Kursing

Også Molo A/S på Bærums Verk utenfor Oslo har spesialisert seg på restaurering av gamle hus, og her finnes et mangfold av materialer og kunnskaper. De holder også både praktiske og teoretiske kurs om restaurering. (www.moloas.com)

Her finner du noen leverandører av tidsriktige detaljer og sveitserhus fra katalog:

www.eks.no

www.stil-tre.no

www.vadset.no

www.mesterhus.no

www.nordbohus.no

www.systemhus.no

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.