IFI logo
Se flere bilder
Ny vri på åtte husfarger

Foto: Flügger

Ny vri på åtte husfarger

Vi velger gjerne det sikre når det gjelder fargen på huset. Med denne moderne fargeskalaen kan du skille deg ut fra resten av Norden - uten å få naboene på nakken.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Norden har trehusene bare åtte forskjellige farger, når salget av de mest populære gjøres opp. Når du velger hvilken farge og type du skal ha på huset ditt, bør du ta hensyn til hvilken du liker best, treverkets kvalitet og hvor utsatt treet er for sol.

Modernisert fargeskala

Flügger farge har kommet med en splitter ny modernisert fargeskala, som baserer seg på de åtte foretrukne fargene i Norden. De nye husfargene utfordrer de vanlige tankene rundt valg av husfarger, og har potensial til å bli nye klassikere da de fungerer i skog, strand, by og land.

Fargene er fra trendkolleksjonen.

- Vår statistikk viser hvilke utefarger som selger mest i Norden for 2012. Det er åtte kulører som går fra hvit, lys grå, klassisk lys blå, rød/rødbrun, mørk brun, antrasit grå og sort, forteller Lone Bjørslev Kisbye i Flügger.

Selv om denne oversikten er hentet fra Flüggers salgsstatistikk, er tallene også gjeldende for andre mener hun.

- Vi vet fra andre i bransjen at disse åtte fargene er størst på salgslistene, sier hun.

Synlig struktur

Fargene i den moderniserte fargeskalaen fåes i to utgaver, transparent og dekkende. Den transparente bevarer den synlige strukturen i hagemøblene.

- Treet har sin synlige historie i åretegningene, og når vi anvender en transparent olje med farge, får vi både en trendfarge og vi bevarer også det vakre bilde av treets åretegninger. Det gir et rått og rustikt utseendet, som passer fint til for eksempel terrasser og hagemøbler, forteller Lone Bjørslev Kisbye i Flügger.

Se flere bilder
Synlig struktur

Foto: Tom Lindboe Christensen

Varig beskyttelse

Den dekkende utgaven skjuler misfarginger og eventuelle mindre reparasjoner. Treverket vil også få en varig beskyttelse mot solens stråler, og passer derfor godt til oppussing av hus eller hytte.

- Vi velger en dekkende utgave når vi ønsker at treet skal få optimal beskyttelse. Forbrukerne velger ofte den dekkende til oppussing av hus og hytte da denne typen maling lukker av og beskytter treet mot vær og vind, avslutter Lone Bjørslev Kisbye.

Se flere bilder
Varig beskyttelse

Foto: Tom Lindboe Christensen

Mer informasjon

www.flugger.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Guide til grunning – før maling

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

Når kan man beise terrassen?
Gjør det selv

Når kan man beise terrassen?

Litt avhengig av hvor i landet du befinner deg, er slutten av mars tiden for å beise terrassen. Men det er én viktig huskeregel til deg som skal beise terrassen: Ikke start for tidlig.

Ny terrasse på en dag
Utendørs

Ny terrasse på en dag

Den gamle og slitne terrassen kan bli som ny på en dag. Med en terrassesliper som renser terrassebord med børster, uten bruk av vann eller kjemikalier, trenger du ikke vente på tørk...

Gi terrassen en ny start
Gjør det selv

Gi terrassen en ny start

Lag på lag med terrassebeis er ikke en god løsning. Det kan både flasse, se skjoldete ut og få uønsket farge. Rens treverket fra gammel behandling før du beiser på ny.

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.