IFI logo
Se flere bilder
Ny lød til terrassen

Foto: Camilla Delbekk/ifi.no

Ny lød til terrassen

Har terrassen din blitt grå og skjoldete i løpet av vinteren? Gi treverket en ny lød med terrassebeis, og vent tre år med neste behandling.

Julie Hageler

Julie Hageler
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spesiallagd terrassebeis er blitt et svært populært produkt, først og fremst på grunn av sin lange holdbarhet.  

Lange vedlikeholdsintervaller

- Hvis du bruker ordinær treolje på terrassen din, må du legge et nytt lag hvert eneste år for at den skal holde seg pen, sier Stine Gundersen hos Nordsjø. Med terrassebeis derimot, blir vedlikeholdsintervallene forskjøvet med opp til hvert tredje år.

I motsetning til den blanke treoljen, er terrassebeisen tilsatt fargepigmenter som danner en beskyttende film mot det sterke sollyset.

- Vi tilbyr terrassebeis i 12 ulike farger, slik at du i tillegg har mulighet til å forandre litt på fargenyansene på terrassen din, hvis du skulle ønske det.  

"Terrassefornyer"

Hvis terrassen din er særlig skitten og misfarget, kan det være en fordel å benytte en terrassefornyer, før du begynner med selve beisingen. Dette rengjøringsmiddelet fjerner gammel olje og bleker treverket, slik at beisen fester seg ordentlig, og du får et skinnende og flott resultat.

Terrassebeis er like godt egnet for hagemøblene eller brygga. Du finner tilsvarene produkter som de som er nevnt her, hos de fleste store malingsprodusentene.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.