Kategorier

Meny

Konto

Ned med vegger og inn med hvitt

Utvendig ser dette 30 år gamle huset uforandret ut, men innvendig er det ugjenkjennelig. De nye eierne endret totalt på romfordeling, farger og løsninger. Og resultatet? Lyst og lekkert.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Ned med vegger og inn med hvitt

Foto: Espen Grønli/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Villaen på Ekeberg i Oslo bar preg av å være fra 70-tallet med trebare tak og vegger, teglsteinspeiser, nålefilt og mørke rom. Dessuten var både kjøkken og bad gått ut på dato. De nye eierne ønsket seg lysere og mer åpne rom. For å oppnå dette rev de ned innerveggene i hovedetasjen. Nå kunne de tenke helt nytt med hensyn til romfordeling og funksjonalitet. Men de trengte råd underveis, og kontaktet IFI og interiørkonsulent Ellen Skifjeld Lønnestad.

I stuen var det åpen himling med mønevinduer. Taket ble hvitmalt, ikke bare i stuen, men også ute, over terrassen. Dette ga rommet betydelig mer lys. Den innerste delen av stuen, tidligere spisestue, hadde lavere takhøyde enn resten av rommet, men nå ble himlingen åpnet også her. Dette ga bedre romfølelse. Det nye kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning med stuen og er både større og lysere enn tidligere. Og mer funksjonelt! Ny parkett ble lagt her for å gå i ett med stueparketten. En gammel slagbenk og et moderne bord med stålben danner en koselig spisekrok her inne. Kjøkkeninnredningen er moderne, og hele taket er utstyrt med downlights. Nå fungerer kjøkkenet både som et arbeidsrom og et oppholdsrom, og det er eierne særdeles fornøyd med. Peisen, som ligger i overgang mellom stue og kjøkken, var i teglstein og skifer. Både formen og materialene gjorde den tung og dominerende, så den ble bygget helt om. Opprinnelig hadde eierne tenkt å male peisen hvit, men de endte med å beholde murpussen ubehandlet. Det ga den et moderne og tøft uttrykk. En ny innsats gjør den også til en verdifull varmekilde i dette åpne rommet.

Inngangspartiet ligger i etasjen under. Både i entréen og i hallen ble det lagt fliser på gulvet. Veggene ble malt lyse, og trinnene i trappen opp til stuen fikk fast sisal. Rekkverket i glass gir et  trappehus med gjennomlys. Bad, gjestetoalett og vaskerom er også nye. Badegulvet har brune, kvadratiske fliser, lagt diagonalt, mens veggene har hvite, rektangulære fliser. Veggen bak dusjen har fått en søyle med grå mosaikkfliser, og de samme går igjen på badekarkanten.

Vaskerommet er praktisk innredet, blant annet ved å sette vaskemaskin/tørketrommel i arbeidshøyde, med andre ord oppå et benkeskap.

Den mørke villaen fra 70-tallet er forvandlet til en tidsriktig og moderne bolig. Eierne har fått det funksjonelle og lyse hjemmet de ønsket seg.      

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]