IFI logo
Se flere bilder
Naturlig og vakkert

Foto: Produsenten

Naturlig og vakkert

Det er ikke mulig å snakke om høstens interiørtrender uten å fremheve naturen. Det skal være naturlige farger, naturlige mønstre og naturlige materialer. De nye tapetene er intet unntak. Len deg tilbake, senk skuldrene og nyt.

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Mange vil ha litt mer varme inn i hjemmet sitt. Og vi ser at naturmaterialer som tre, lær og betong er viktige innen tapettrenden, forteller Erik K. Torp, daglig leder i Astex Decorations.

Fortsatt fondvegg

Tapet selger som aldri før. Noen drister seg med tapet på alle fire vegger, men fortsatt er det mange som satser på en fondvegg med mønster og lar resten av veggene være nøytrale.

- Mange ønsker å gjøre veggen til en form for dekorasjon som gir en wow-effekt i rommet, sier Torp.

Naturfarger

Selv om veggen skal bli en dekorativ effekt, er det ikke nødvendigvis slik at fargevalget trenger å være dramatisk.

- Vi ønsker å oppnå en ro og harmoni med fargene rundt oss, slik at vi får en følelse av at her er det godt å være, fortalte trendanalytiker Lisbeth Larsen på IFIs kick off der høstens interiørtrender var tema.

Og siden få ting er mer harmonisk enn naturens egen fargeskala, er det også her mange av tapetkolleksjonene har hentet inspirasjonen. Vi finner farger rolige og naturlige farger som for eksempel gråhvit, bambus, sand, jordbrunt, bladgrønt, offwhite og bronse. 

Imitasjoner

Imitasjoner er også hot, noe tapetkolleksjonene bærer preg av. Contempo fra Astex er et godt eksempel. Her er det effektfulle ved strukturen til tre, skinn og betong trukket opp på veggen. Resultatet er en original kolleksjon med forskjellige tredesign, skinnpreg og betonglook. Alt finnes i naturlige og diskré designmønstre med en vakker struktur.

Naturmønstre

Men naturtrenden stopper ikke bare ved fargene og materialene. Aller helst skal vi trekke mønstrene fra naturen inn i stuen.

- Folk liker skogmønstre, blader og grener, forteller Torp.

En av Astex' andre nyheter, Paraiso, har tatt mønstertrenden helt ut. Men inspirasjon fra jungelen og dyreriket, har Eijffinger laget en tapetkolleksjon med sommerfugler, øyenstikkere, frodige blader og zebra- og krokodillemønster. Kombinasjonen av matt, skimmer og flock gir tapetet en tredimensjonal effekt, mens paletten spenner fra lyse toner til vakre farger som oliven, petroliumsblå, syklamen, brun og grå.

Mer informasjon

www.astex.no

www.eijffinger.com

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.