Kategorier

Meny

Konto

Naturlig harmoni i stuen

Vi blir stadig mer opptatt av miljø og økologi, og dette gjør seg også synlig i interiørtrendene. Naturlige materialer og strukturer gjør denne stuen til et godt sted å være.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Naturlig harmoni i stuen

Foto: Yvonne Wilhelmsen Styling

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Materialer fra naturen appellerer til sansene våre. I tillegg til å se, vil vi ta og kjenne på dem. Naturmaterialene skriker ikke etter oppmerksomhet. De er rolige og harmoniske, og gir en deilig ro og lunhet. Det er ikke sterke farger som fanger blikket vårt, men variasjon i materialer og strukturer som frister oss til å føle.

Bambus på gulvet

Bambus er eksotisk. Men i motsetning til mange andre eksotiske treslag, er gulv laget av bambus allikevel snilt mot miljøet.

Gulvet som er lagt i denne stuen har en gang vokst på en bambusplantasje i Kina. I løpet av 5-6 år har de kraftige skuddene blitt ca. 10 meter høye, og er klare for felling. Etter felling skyter roten igjen nye skudd, som etter nye 5-6 år er klar for felling.

Bambusen splittes, presses sammen og limes for å danne parkettstaver. Overflaten blir karakteristisk med et mønster av vannlåser, samtidig som den er svært hard. Bambusgulv er derfor et hardere og mer slitesterkt gulv enn de mer vanlige parkettgulvene.

Stråvegger

I motsetning til gulvet, kommer veggene i denne stuen ikke fra andre siden av verden. For kort tid siden stod nemlig dette tapetet vaiende på en kornåker på Semb gård i Biri. Halmen er håndvevet til glansfulle og gylne tapeter - mer miljøvennlig veggkledning skal man vel lete lenge etter.

Tapetet veves med halm i sin naturlige farge, men med forskjellige farger på tråd skapes det allikevel ulike nyanser. Det er mulig å få tapetene vevet i stripete mønstre, men til dette rommet valgte stylisten den roligste varianten med hvit tråd.

Disse tapetene kan veves på bestilling, slik at du kan få den lengden du trenger. Det lages i standardhøyder på 240, 255 og 300 cm, men også dette kan spesialtilpasses.

Naturdetaljer

Naturfølelse handler ikke bare om materialer, også motiver hentet fra naturen kan med fordel inkluderes. Ved hjelp av en gaupe i sofaen, gevirer på veggen, grener, tømmer og kaniner har stylisten skapt en intim og lun atmosfære med humoristiske innslag.

Mer informasjon

www.biritapet.no

www.intag.no

Dette ble brukt

Tapet: Stråtapet hvit fra Biri Tapet

Gulv: Bambusparkett Bamboo Flooring plain natural fra INTAG

Stubbebord, bord, stol, porselensfugler, lampe, lysestake, pinne med klype fra Kvist

Teppe, pledd, rammer, pute og kopp fra Hilmers Hus

Saueskinn, gaupepute, fat, gevir, kurver, telyslykter og trefugler fra Jane Doe

Sittepute fra Isandi

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]