Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Nå skal gulvet byttes ut!

Fire av ti planlegger å pusse opp gulvet i 2015. Det betyr at hele 850.000 husholdninger går med konkrete tanker om å gjøre noe med gulvet sitt i inneværende år! Harde gulvtyper står høyest på ønskelisten.

 • Nå skal gulvet byttes ut!

  Foto:

 • Nå skal gulvet byttes ut!

  Foto:

 • Nå skal gulvet byttes ut!

  Foto:

 • Nå skal gulvet byttes ut!

  Foto:

Annonse
Annonse

Nordmenn er opptatt av gulv. Fra å være en kanskje litt glemt bygningsdel gjennom mange år, er gulvet nå blitt en prioritert del av interiøret i hjemmene våre. Prognosesenteret følger salgstallene nøye, og varsler en fortsatt vekst i gulvmarkedet i året vi nå er inne i.

- I 2013 ble det lagt nesten 15 millioner kvadratmeter nye gulv i vårt langstrakte land, enten i hytter og boliger, eller i en eller annen form for næringsbygg. Om vi legger de tre første kvartalene i 2014 til grunn, peker det i retninga av en fortsatt vekst i gulvmarkedet, sier Kåre Elnan, partner og markedssjef i Prognosesenteret til ifi.no sitt fagblad Fargemagasinet.

Ifølge Prognosesenterets kvartalsmålinger av forbruker er det liten tvil om at mange av oss kommer til å besøke byggevarehusene i løpet av månedene som kommer.

- Nesten fire av ti svarer at de planlegger å pusse opp gulvet det kommende året. Det betyr at 850.000 husholdninger planlegger å pusse opp gulvene sine, hvert år! sier han videre.

Oppussing av det gamle

10 prosent velger å fornye sitt eksisterende gulv, for eksempel ved å male det.

10 prosent velger å fornye sitt eksisterende gulv, for eksempel ved å male det.

Selv om en stor andel av oss planlegger å kjøpe nytt, er det ti prosent som heller går med planer om å pusse opp det gamle – enten ved hjelp av å slipe, male, lakkere eller olje.

- Det er ikke overraskende på oss at kun ti prosent velger å pusse opp eksisterende gulv. Mye av forklaringen til dette ligger i at gulv i alle rom ansees å være en vesentlig del av interiøret, til forskjell fra tidligere, da gulv var et bygningselement. Dermed vil man også fornye det viktigste «møbelet» i et rom når vegger og tak får sin fornyelse. I og med at gulv har fått denne funksjonen, merker vi, som tallene fra Prognosesenteret her bygger oppunder, at flere og flere bytter ut gulv i sammenheng med oppussing i stedet for «å shine opp» gamle gulv, sier Lill-Ann Mo.

Fruen bestemmer

Og hvis du lurte på om det er mannen eller kvinnen som er sjef for gulvet…

- Kvinnen og mannen står sammen om planlegging, sammen om å bestemme om og hva de skal gjøre hjemme. Men, for det er et men, -kvinnene leder an, tar initiativ til å gjøre noe med gulvet. Mens mannen og kvinnen altså gjør det sammen, tar kvinnene beslutningen om hva som må gjøres, slår Elnan i Prognosesenteret fast.

Fliser er en gulvtype også mange ønsker seg.

Fliser er en gulvtype også mange ønsker seg.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Les mer

[Some text some message]