Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse

"Nå har vi vaska gølvet"

- det er liksom selve symbolet på at nå er vi klare for julefeiringen. Såpe og vann er imidlertid oppskrytt hevder produsentene av mirkrofiberkluter.

cloud_download
fullscreen
  • Foto: ifi.no/Jordan

Annonse

Flytter skitten

Å vaske med vann og kjemikalier betyr ikke at det nødvendigvis blir rent, ofte blir det til at man kun flytter støv og skitt til et annet sted. Men tradisjonell julevask kan også få andre konsekvenser. Både bakterier og sopp trives og formerer seg i fuktighet. Vasker du gulvet med en våt klut, er det store sjanser for disse uhumskhetene får gode vekstforhold. Dette er ugunstig både for inneklimaet og for gulvet.

Mikrofiber

Løsningen er rengjøring med mikrofiber og tørrmopp – det sparer miljøet og det sparer deg for tid og krefter i en travel førjulstid. Mikrofiberproduktene blir stadig bedre og mer effektive. Du får spesiallagde mikrofiberkluter til en rekke ulike rengjøringsoppgaver som støv-, glass-, gulv-, baderoms- og kjøkkenkluter.

Små partikler

Mikrofiber har faktisk en sterkere rengjøringseffekt enn såpe og kjemikalier, ettersom de ørsmå fibrene trenger dypere ned i underlaget der de river løs og tar med seg store og små partikler – også mikrostøv. Spesielt for allergikere er det viktig at støvmengden innendørs holdes på et minimum.

Med eller uten vann

Mikrofiberkluter kan brukes både med og uten vann. Hovedregelen ved bruk av mikrofiber er at smuss påført tørt, fjernes med tørr klut. Flekker som er påført vått, fjernes med fuktig klut. Du kan bruke såpe, men kluten gjør en bedre jobb uten.

Ikke stress

Riktige produkter gjør julerengjøringen enklere.

Riktige produkter gjør julerengjøringen enklere.

- Nitti prosent av det som skal fjernes når du gjør rent, er løst støv og smuss. Og det kan du gjøre enkelt med en tørr mikrofiberklut eller mopp, hevder ekspert på rengjøring Else Liv Hagesæther.

- Tenk nøye gjennom hva du gjøre og hva du kan utsette til roligere tider. Og når det gjelder julerengjøringen, så er trøsten at den kan gå unna i en fei når du bare vet hvordan det skal gjøres.

Julehjelp til allergikere

Norges Astma- og Allergiforbunds råd for bedre innemiljø i julen.

1. Skyll/spyl juletreet og la det tørke før det settes inn i stua. 

2. Tørk støvet av julepynten med en tørr klut før den settes fram og henges opp.                          

3. Luft ofte - det gir god sirkulasjon og øker luftkvaliteten.                                                            

4. Enkelte planter, som julestjerner, juleglede, svibler og tulipaner kan skape allergiske reaksjoner.

5. Levende lys skaper problemer når de blåses ut.                                                                     

6. Den aller verste kilden til forurensning inne er tobakksrøyk - derfor skal julesigaren nytes ute.

Mer informasjon

Mer informasjon

www.jordan.no

Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse
Annonse
[Some text some message]