IFI logo
Se flere bilder
Svanemerkede mikrofiberkluter

Foto: Jordan

Svanemerkede mikrofiberkluter

Med svanemerkede mikrofiberkluter kan du rengjøre effektivt, uten å bekymre deg for miljøet. – Mikrofiber er genialt. Klutene gjør rent helt uten vaskemidler, sier direktør i Miljømerking, Alvhild Hedstein.

Ecolabel

Ecolabel
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle Jordans mikrofiberkluter er nå merket med Svanen. Når klutene er svanemerket, kan du være trygg på at de både fungerer og er produsert etter strenge miljøkrav. Bruk av mikrofiberkluter reduserer også vannforbruket og energibruken til oppvarming av vaskevann.

– At Jordan satser på miljømerking gir en sterk signaleffekt, og det er vi glade for, sier Hedstein.    

Gode egenskaper

Alle klutene har bestått spesifikke tester som konkluderer med at klutene har god rengjøringseffekt og er skånsomme mot underlaget. I tillegg er de er vaskbare, har god holdbarhet og kvalitet og oppfyller Svanens konkrete miljø- og helsekrav ved produksjonen.

– Jordan er svært opptatt av miljøtilpasset produksjon, transport og materialvalg, sier produktsjef for Jordan rengjøring, Marianne Grøtte.

Symbol for kvalitet

Svanemerkets testkrav består blant annet av at kluten skal tåle 200 vask ved 60 graders varme.

–  Svanemerket er også et symbol for kvalitet, vurdert av en uavhengig instans. Testen fra Teknologisk institutt bekreftet at Jordans mikrofiberkluter faktisk tåler 500 vasker i opptil 90 graders varme, det var viktig informasjon for oss å få dokumentert også i en uavhengig test. Ved hjelp av Svanemerket blir det dermed enklere for forbrukerne å velge et miljømessig og kvalitetsmessig godt produkt, sier Grøtte.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.