Kategorier

Meny

Konto

Miljøgevinst med primer på pappkartong

En vinkartong er forbildet for en gulvprimer i ny miljøvennlig emballasje. Selskapet Uzin har utviklet emballasjen Cube It Simple, som har store miljømessige fordeler i hele livsløpet: fra produksjon, lagring og transport, til etter bruk.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Miljøgevinst med primer på pappkartong

Foto: Uzin

For å bygge skikkelig bærekraftig, kreves hensyn til miljøet i alle ledd. Og innen blant annet BREEAM-systemet har miljøpåvirkningen byggevarenes hele livssyklus betydning for byggets klassifisering. Da kan en pappkartong med gulvprimer spille en stor rolle.

Cube it Simple er et emballasjekonsept fra Uzin, som blant annet leverer lim og primere til montering av gulvbelegg. Innpakningen er resirkulerbar og miljøvennlig, og utformet likt som en kartong med vin. 

76 prosent mindre søppel

Første produkt som leveres på emballasjen er en dispersjonprimer for sugende, mineralske underlag. Kartongen har skrukork og lages av resirkulert, FSC-sertifisert papp. Inni den er det en pose – en såkalt inliner – av plast. Etter bruk tas delene fra hverandre, og pappen brettes sammen og sorteres som papp- og papiravfall. Plastposen som plastsøppel til forbrenning. Det blir lite primer igjen i emballasjen, og ingen deler er laget av metall.

– Totalt sett genererer Cube It Simple 85 prosent mindre avfall sammenlignet med tradisjonelle plastkanner, og 76 prosent mindre avfall enn vanlige plastspann, sier Bredo Christensen, innkjøps- og logistikkansvarlig i Uzin Norge.

Dele på Pinterest Etter bruk tas delene fra hverandre, og pappen brettes sammen og sorteres som papp- og papiravfall.

Etter bruk tas delene fra hverandre, og pappen brettes sammen og sorteres som papp- og papiravfall.

Sparer plass ved transport

Også ved fremstilling er Cube It Simple miljøvennlig, fordi fremstilling av papp krever betydelig mindre energi enn fremstilling av en plastbøtte eller en kanne.

– I tillegg er de firkantede boksene enkle og økonomiske å stable på paller ved transport og lagring, sier han.

Dele på Pinterest Firkantete bokser er enkle å stable uten kostbar luft imellom.

Firkantete bokser er enkle å stable uten kostbar luft imellom.

Mer informasjon:

Uzin

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]