IFI logo
Se flere bilder
Med mulighet for enkelte regnbyger

Foto:

Med mulighet for enkelte regnbyger

Vi lever i et land hvor været forhindrer både soldager på stranden og utsetter den påtenkte malejobben som må gjøres.

 Hellevik Hus, Flügger, ifi.no

Hellevik Hus, Flügger, ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordmenn er flinke til å aktivisere seg. Om vinteren måker vi snø og står på ski og om sommeren griller vi og bader - hvis vi ikke maler hus og hytte. Dessverre er mange av våre uteaktiviteter basert på været, og det må god planlegging til for å gjennomføre de ønskede aktiviteter og prosjekter.

En tidlig start

Dette er nevnt før og ofte: maling i solsteiken eller i regnvær gir ikke gode resultater! Det er alltid fornuftig å få med seg værvarselet de kommende dager før en begynner malejobben.

Så lenge ikke sola steker på den nymalte veggen eller at veggen er fuktig, så kan en male hus- eller hytteveggen. - Se an skyene og start heller tidlig på morgenen. Nå er det lunt om nettene og mindre fare for duggmatting av malingen enn det er tidligere på våren eller om høsten, opplyser teknisk service hos malingsleverandøren Flügger. 

Føre var - sjekk været

Vinden gjør at malingen tørker raskere, men også at skydekket endrer seg raskt. Noen lurer på om det spiller noen rolle hvilken malingstype eller beis en bruker om en skulle bli overrumplet av et regnskyll.  - Det er fordeler og ulemper med både vanntynnbar og oljebasert maling eller beis. En vanntynnbar maling tørker raskere enn en oljebasert maling, mens vil renne av hvis den får mye regn på seg før den er tørr. En oljebasert maling inneholder white spirit som vil fordampe før vannet om vil ikke bli like renne på samme måte som vanntynnbar maling. Men igjen, en oljebasert maling tørker ikke like raskt igjen som en vanntynnbar maling. Dessverre kan det uansett malingstype bli skjolder, og en må gå over en gang ekstra hvis en får regnet rett på veggen. Vent i alle fall til det er helt tørt før du maler et nytt strøk hvis du er uheldig, sier teknisk hos Flügger.

Gjør noe pent og nyttig inne

- De fleste husvegger har et overbygg og er delvis beskyttet mot regnet. Det er uansett lurt å dekke terrasser, blomsterbed og annet underlag før en maler. Er det fare for regn så dropp malingen utendørs, anbefaler Flügger. Hvorfor ikke tenke på å male inne i stedet? Det kan godt hende det blir triveligere å oppholde seg inne i et nytt og pent rom mens regnet høljer ned ute.

Mer informasjon

www.flugger.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.