IFI logo
Annonsørinnhold
Se flere bilder
Malerens og hjemmefikserens beste venn

Foto: Sika

Malerens og hjemmefikserens beste venn

Uansett om du er håndverker eller en nevenyttig huseier, vil det av og til bli behov for å tette noen fuger eller fylle ut noen sprekker. Da er en sterk og fleksibel fugemasse din beste venn. Casco PaintFlex kommer i to hvite farger, og kan ellers overmales etter kun én time.

Små, men synlige sprekker og gliper trekker ned totalinntrykket av en ellers flott utført oppussing.  Gliper i hjørner eller der veggen møter taket, sprekker i panel og listverk, sprekker rundt dører og vinduer og små tørkesprekker som etter hvert dukker opp, er ergerlige å se på – men lettere enn du tror å fikse. En elastisk og fleksibel fugemasse holder sprekken usynlig over lang tid.

Casco PaintFlex er en fugemasse i premiumklassen, som hverken synker eller sprekker opp over tid, sier Eivind Handrum, fugeekspert hos Sika Norge.

– Fugemassen gir ingen skadelig avgassing, og kan trygt brukes innendørs i for eksempel barnerom. Den er like godt egnet for håndverkeren som for hjemmefikseren, sier han. 

Se flere bilder
Eivind Handrum, Sika

Foto: Sika

TRYGG Å BRUKE: – Fugemassen gir ingen skadelig avgassing, og kan trygt brukes innendørs i for eksempel barnerom. Den er like godt egnet for håndverkeren som for hjemmefikseren, sier Eivind Handrum, fugeekpsert hos Sika. 

To ferdigfarger og overmalbar

Casco PaintFlex har bra vedheft på de fleste materialer som treverk, gipsvegger og malte flater, og har god elastisitet slik at sprekkene ikke kommer tilbake ved ytterligere bevegelser. Velg PaintFlex i én av de to hvite fargene som er vanlige på malte lister, dører og vinduer: bomull og klassisk hvit, eller mal i din egen farge etter kun en times tørking.

– PaintFlex er en allround fugemasse som er meget enkel og effektiv å jobbe med. Den påføres med fugepistol og er lett å glatte ut med vann eller med glattevæsken Casco Smoothing Agent. Det tar cirka 30 minutter før massen er blitt skinntørr, og det gjør at du kan legge mange meter med fug før du glatter ut, sier Handrum. 

Se flere bilder
Casco PaintFlex

Foto: Sika

ENKEL I BRUK: PaintFlex er en allround fugemasse som er meget enkel å jobbe med. Den er lett å glatte ut med vann, og kan overmales med de fleste malinger.

Tar opp bevegelser

PaintFlex brukes til:
 • Fuger rundt vinduer og dører.
 • Fuger som skal overmales.
 • Kan overmales med vanlige malingsystemer.
 • Innvendige fuger og utvendige fuger med moderate krav til bevegelse.
 • Til fylling av åpninger og sprekker innendørs og utendørs. Utendørs må fugene alltid overmales.
 • God fargebestandighet.

Fugemassen Casco PaintFlex gir en vanntett forsegling og kan ta opp moderate bevegelser i fugens bredde uten å sprekke opp, og går tilbake til opprinnelig form etter belastning. Brudd i fugen oppstår først ved 400 prosent forlengelse.  

Se flere bilder
Casco PaintFlex

Foto: Sika

KVALITETSARBEID: Casco PaintFlex er en 1-komponent elastisk fugemasse basert på Sikas nye patenterte teknologi. Fuge- og tettemassen kan brukes istedenfor en vanlig akryl- eller malerfug, med et resultat som holder i lengden. 

Bedre kvalitet

Sika har utviklet en patentert hydroflex-teknologi som gjør fugemassen holdbar over lang tid. Takket være denne kan mange forskjellige typer av sprekker og gliper tettes før de overmales og blir usynlige.

– Bruk PaintFlex der du ønsker en fugemasse av bedre kvalitet enn en vanlig akryl- eller malerfug, sier Eivind Handrum. 

Se flere bilder
Casco PaintFlex

Foto: Sika

TETTER SPREKKER: Små gliper i listverk, innvendige hjørner, sprekker i overgangen mellom tak og vegg og andre små tørkesprekker tettes med en fleksibel og overmalbar fugemasse. 

Mer informasjon
Les mer
Tekniske data Casco PaintFlex:
 • Patentert hydroflex-teknologi
 • Inneholder ingen løsemidler
 • Ingen skadelig avgassing
 • Hardhet etter herding: 15 Shore A
 • Kan brukes i temperaturer fra - 40 °C til + 80 °C
 • Rivefasthet (ISO 34): 2,0 N/mm
 • Bevegelseskapasitet (ISO 9047): ±12,5 %
 • Forlengelse ved brudd (ISO 8339): 400 %
 • Påføringstemperatur: +5 °C - +40 °C
 • EC1 Plus R og M1-godkjent

Mer informasjon Casco PaintFlex:

Se flere bilder
produktbilde Casco PaintFlex

Foto: Sika

ANVENDELIG: Casco PaintFlex er en 1-komponent, elastisk fugemasse med bredt bruksområde, basert på patentert teknologi. Fugemassen har god vedheft til de fleste bygningsmaterialer.

Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.