Kategorier

Meny

Konto

Male grunnmur - slik gjør du det

Det er ikke noe hokus pokus å male grunnmur. De samme reglene gjelder her som på resten av huset. Men det er svært viktig å bruke riktige produker tilpasset muren din. Se video om hvordan du går frem.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

- Gjør med grunnmuren som du gjør med resten av huset. Det du gjør med panelet, gjør du også med muren, anbefaler Nenad Zvanut hos malingprodusenten Flügger.

Er grunnmuren i dårlig stand, bør du vaske grundig, skrape, børste og reparere før du grunner på nytt og påfører to strøk maling. Er muren i god stand og malingen gjøre av vedlikeholdshensyn, holder det med ett strøk. 

Dele på Pinterest

Bruk maling tilpasset muren

Til en grunnmur av Leca-blokker eller Siporex som ikke inneholder armeringsjern, er en åpen og pustende silikat- eller silikonmaling best egnet.

Er muren laget av et materiale med armeringsjern i, som støpt betong, bør det brukes en diffusjonsåpen maling, slik som akrylmaling for mur.
Er du usikker på hva slags mur det er, kan håndverkere eller enkelte fargehandlere hjelpe til med en enkel test. 

Et smart tips for å identifisere om muren tidligere er malt med lateksmaling er å gni en liten fille med rødsprit mot malingen. Løser den seg opp, er det en lateksmaling/akrylmaling som er benyttet. 

Mer informasjon

www.flugger.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]