Kategorier

Meny

Konto

Lunt og varmende med gardiner

Når kveldene blir mørke, trekker vi inn i hus og varme. Da kan gardiner være forskjellen på om rommet oppleves lunt og hyggelig eller kjølig og utrivelig.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Lunt og varmende med gardiner

Foto: INTAG, Borge, Tapethuset

Det må ikke være meter på meter med gardiner som skal trekkes for, men sidesjal som er der mer for dekorens skyld har også en lunende virkning. De luner rent visuelt som en myk overgang mellom to harde flater; vegg og vindu. Men fysisk merker vi det også ved at tekstilene isolerer for trekk og demper lyden i rommet.

– Mange blir overrasket over hvor stor forskjell gardiner gjør, sier Jannicke Sveen hos Interiørhuset INTAG, og legger til at gardiner er et viktig designelement som løfter hele rommet.

Godt med gardin

Nå om dagen opplever hun økt interesse for gardiner både fra prosjektmarkedet og private. Etter mange år der gardiner har vært noe ute av interiørmoten, er de nå på vei inn igjen.

– Årsaken til det er nok de positive effektene tekstiler har på selve romopplevelsen, mener Jannicke. Rom skal være gode å være i, og da må vi jobbe med alle sanser - ikke bare det visuelle.

Hun har selv kjent litt på hvordan en gardinløs stue oppleves.

– Vi sendte stuegardinene på rens og da vi tok dem ned ble det kjempe ekko i rommet. Ikke hyggelig i det hele tatt, sier hun og grøsser litt.

Dele på Pinterest Gardiner har vært noe ute av interiørmoten, er de nå på vei inn igjen.

Gardiner har vært noe ute av interiørmoten, er de nå på vei inn igjen.

Flere høyder

For at gardinene ikke skal ta for mye av lyset på dagtid, monteres gardinene på veggen ved siden av vinduet. Men ikke spar på høydene selv om du ikke har tenkt å trekke for. Flere høyder ved siden av hverandre gir mer volum og ser flottere ut, er rådet fra tekstileksperten.

Dele på Pinterest Flere høyder ved siden av hverandre gir mer volum og ser flottere ut.

Flere høyder ved siden av hverandre gir mer volum og ser flottere ut.

Mer informasjon:

INTAG J. Sveen

Tapethuset

Borge

Green Apple

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]