Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse

Lun soveromsluksus i løpet av en dag

Å legge teppegulv er blant det raskeste du kan gjøre om du vil forvandle et rom. Bare i løpet av noen timer har du fått et nytt, mykt gulv – og det kan gjerne legges oppå det gamle gulvet. Hva med litt lun luksus på soverommet før høsten?

cloud_download
fullscreen
  • Lun soveromsluksus i løpet av en dag

    Foto: Intag, Teppeabo, Golvabia

Annonse
Ifølge Teppeabo er det grått og beige som selger absolutt mest.

Ifølge Teppeabo er det grått og beige som selger absolutt mest.

Teppegulv kan legges oppå på de fleste underlag, så lenge det er tørt, jevnt, rent og stabilt.

- Tepper kan legges oppå det meste egentlig, alt fra tregulv til keramiske fliser. Fordi teppene skjuler såpass mye, krever de ikke så mye og underlaget behøver ikke være helt rett, forklarer Bjørn Wibe hos Teppeabo, som har lang erfaring med å selge tepper til oppussere.

Er rommet under 15 m2 trenger du heller ikke lime det, da kan det legges løst med litt dobbeltsidig tape eller mikrobånd, nesten som borrelås, langs veggene. Er rommet større, bør teppet limes. Bruker du et såkalt «slipplim» sitter teppet likevel ikke helt fast, og du kan ta det opp, justere eller fjerne det igjen uten problemer dersom du ikke helt treffer når du skal legge det.

- Mål opp rommet og bestill teppet med 10 cm ekstra på bredde og lengde. Da har du nok til å skjære til nøyaktig på stedet, råder Wibe. 

Luksusfølelse på soverommet

Myke kvaliteter, som disse teppene fra Jacaranda/Intag, er spesielt populære på soverom.

Myke kvaliteter, som disse teppene fra Jacaranda/Intag, er spesielt populære på soverom.

Soverommet har blitt et populært rom for vegg-til-vegg-teppe igjen. Den følelsen et mykt teppe gir mot bare bein om morgenen er ønsket av mange, og vi legger gjerne penger og arbeid i å gjøre soverommet til vår egne lille hule.

- Folk er mer villige til å bruke tepper på soverommet, og her ser vi mye mer bruk av vegg-til-vegg-tepper enn vi gjorde tidligere, sier Jannicke Sveen hos Intag.

Ifølge Sveen er det grått og naturfarger som er de absolutte bestselgerne, og kvaliteter i ull og andre naturmaterialer er mest populære.

Hos Teppeabo ser de samme tendens, og salget av tepper øker stadig. På soverommet er det myke tepper som gjelder:

- Her går det mye i skåret luv, altså ikke løkker. Det gir en mykere følelse, nesten som velur, noe som tiltaler mange på soverommet, sier Wibe.

Oppdatert: 17.12.2019  

Mer informasjon

Mer informasjon

Golvabia

Intag

Teppeabo

Annonse
Obligatorisk felt
Annonse
Annonse
HappyHomes annons
HappyHomes annons
[Some text some message]