Kategorier

Meny

Konto

Lekker lift med mange muligheter

Liftgardinenes popularitet er stadig økende. Den anvendelige gardintypen passer i de fleste interiører - enten det er en koselig og maksimalistisk eller stram og minimalistisk stil.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Lekker lift med mange muligheter

Foto: Kristian Owren/ifi.no, Espen Grønli/ifi.no, Anne Manglerud/ifi.no og Frode Larsen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mer anvendelig gardintype skal man nok lete lenge etter. En lift kan virke alt fra tantete til hypermoderne - helt avhengig av hva slags tekstil og monteringsmetode du velger.

Liftgardiner er enkle og fleksible i bruk. Velger du å investere i et liftsystem av god kvalitet, har du et system du kan ha i mange, mange år - uten å irritere deg over at mekanismen svikter eller at snorene ryker. Og blir du lei av gardinene, er det bare å sy (eller få sydd) nye gardiner som kan monteres på det samme systemet. Stoffet festes nemlig med borrelås, så det er enkelt å montere opp eller ta ned.

Enkelt og avansert

Selve prinsippet til en lift er veldig enkelt; gardinen består av et firkantet stoffstykke med borrelås i topp og en stang i bunn. Spiler eller ringer påsydd tekstilet heiser stoffet i de karakteristiske foldene etter samme prinsipp som en persienne.

Festepunktene som trekker tekstilet opp, kan enten være av horisontale spiler eller påsydde bånd med små ringer i. Spilene gir en strammere look enn båndet og ringene, som gir en mer posete gardin. Valg av monteringsmetode bør derfor avhenge av hvilket utseende du er på jakt etter.

Store kvalitetsforskjeller

Systemene som hever og senker stoffet er imidlertid langt mer avanserte, og er under kontinuerlig utvikling. Det er disse små finessene som skiller et ordentlig liftsystem fra en billig kopi.

Denne våren lanseres en ny og tredje generasjon lift, som har en rekke funksjoner vi tidligere bare har kunnet drømme om. Creaty lift, som er navnet på nyheten fra Toso Interiør, er en revolusjonerende liten sak i gardinverdenen, og leverandøren har høstet gode kritikker for systemet.

- Creaty lift har allerede vært en stor salgssuksess til tross for nedgangstiden vi er inne i, kan Jan S. Døvle hos Toso Interiør fortelle.

Tosidig system

For første gang kan man montere to liftgardiner på én skinne. Dette gir store muligheter for variasjon og er spesielt praktisk om man ønsker for eksempel én blendegardin og én pyntegardin.

Foruten dette er det en del estetiske oppgraderinger av systemet. Nå er selve låsekassen plassert inni toppskinnen, slik at den ikke er synlig fra siden av gardinen. Det er også mulig å få snorer og snorsamlere i ulike farger, for best mulig å kunne matche tekstilene. Toppskinnen, som tidligere kun har vært tilgjengelig i aluminium, er nå også tilgjengelig i hvit. Creaty kan fås både med snortrekk og kjedetrekk, men sistnevnte er ikke tosidig.

Mer informasjon

www.toso-norge.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]