Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Et velkledd vindu

Det er de små detaljene som gjerne utgjør prikken over i'en i innredningen av et rom - akkurat som de riktige skoene, smykket eller beltet hever et flott antrekk.

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Et velkledd vindu

Foto: Per Erik Jæger/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Minimalismen er på vei ut og gardinene på vei inn. Det er lov å blande materialer og mønstre. Systuer, leverandører av gardinutstyr og tekstilleverandører opplyser om økt omsetning på gardinfronten. Det skal være masse gardiner i vinduet, gjerne med lift eller rullegardin og flere sjal. Sist, men ikke minst, skal en bruke possement - ikke bare for å holde gardinene på plass, men for å gi rommet det lille ekstra og et mer personlig preg.

Possement

Possement er begrepet for mye av pynten som snorer, belter, dusker og frynser som brukes til gardiner, møbler, uniformer og annet. Det skal visstnok ha blitt gjort funn av possement så langt som 5000 år tilbake (Kilde: Wikipedia).

I dag finnes det possement i omtrent alle typer materialer og utseende, i skinn, hamp, silke - med og uten glass, steiner, frynser - og i alle fargekombinasjoner en kan tenke seg. Det er kun smaken og fantasien som setter en stopper for hvordan vinduet med gardiner skal se ut. Trenger en hjelp til kreativiteten, er det absolutt ingen skam å bruke fagfolk som jobber med interiør. Om det er ti tommeltotter, mangel på symaskin eller tid som hindrer gardinvalget, kan en alltids betale et systudio for å ordne med sømmen - eller få et mer forseggjort resultat med rynker og kantbånd. Mange mener at det er med gardiner som med klær, kvalitet og snitt hever utseendet.

Detaljer som løfter gardinene

I utvalget av gardinstenger, endestykker og oppheng er det også mye å velge i, både i praktiske og estetiske løsninger. Følger en trenden, skal overflatene på stenger, endestykker, maljer og kroker være matte. Men, det viktigste er å vite hva en liker selv. Kanskje et godt tips er å velge opphengsløsninger som kan passe til flere sett med gardiner?

Til glede for forbipasserende

Det er fort gjort å glemme at gardinene også synes godt utenifra og at ikke alle gardiner ser like pene ut på vrangen. Velger en gardiner som har dobbeltsidig mønster eller å fore gardinene, kan en stolt vise frem sitt velkledde hjem.

Mer informasjon

www.greenapple.no

www.intag.no

www.toso.no

Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]