IFI logo
Se flere bilder
La det glitre.

Foto:

La det glitre.

Julen er tiden for glitter og stas, men det er ikke alltid nødvendig å kjøpe noe nytt. Med litt spraymaling kan gamle ting få nytt liv.

Kristian Owren

Kristian Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Å kjøpe mange nye dekorasjoner, julepynt eller annet "stæsj" kan fort bli dyrt. Med spraymaling kan man pusse opp ting som man har, eller pynte på ting man lager selv. Det er både dekorativt og morsomt.

Flere farger

Spraymalingen finnes i en rekke farger og effekter. I disse juletider er det for eksempel flott å bruke gull-, sølv-, bronse- eller kobberfarger. Gamle krukker, pyntefat, rammer eller gaveesker er det flott å pynte med spraymaling. Kanskje kan noe gammel julepynt få en omgang spraymaling og bli god som ny?   

Slik gjør du det 

Prøv på et lite testområde for å sikre deg at malingen er egnet til ditt formål. Sørg for at overflaten på det du skal spraye er ren, tørr og fettfri. Er det en veldig glatt flate, kan det lønne seg å bruke slipepapir først eller grunnmale.

Stå gjerne ute om det er varmt nok til det og dekk til området under med papp eller stivt papir som ikke blåser opp og ødelegger malingen. Om du skal spraye inne er det lurt å sette tingen i en stor pappeske. Da unngår du at du sprayer andre ting enn det du skal.

Rist boksen godt før du begynner og underveis for at malingen ikke skal klumpe seg. Hold sprayen ca. 20-25 cm fra det som skal sprayes og spray et jevnt lag. Malingen er berøringstørr etter 10 minutter og helt tørr etter to timer.

Med andre ord, du blir fint ferdig lenge før den verste julestria setter inn - og dessuten er det gøy å lage noe selv!

Mer informasjon

www.alfort.se

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.