Kategorier

Meny

Konto

Kan vi bleke flekker i benken?

- Vi har en heltre benkeplate i bøk. Vannsøl har gjort treverket sort i noen partier, særlig rundt den nedfelte vasken. Det er for dypt til å kunne skrapes/ pusses vekk. Har dere noe middel for å bleke de skadde partiene?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Kan vi bleke flekker i benken?

Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når treverk over tid har trukket vann og blitt sort, kan flekkene gå dypt inn i treet. Disse kan sitte for dypt for å kunne pusses vekk uten å lage store søkk i benkeplaten.

– Det kan imidlertid være mulig å bleke vekk flekkene ved hjelp av oksalsyre, fortellerPer Lund Nielsen, teknisk sjef hos malingprodusenten Scanox.

Oksalsyre finnes blant annet i Butinox terrassevask som selges i farge- og interiørhandelen i 3-litersemballasje.

Skjul flekkene

– Hvis dere ikke har dette stående hjemme eller ønsker å kjøpe en så stor flaske, selger apotekene noe som heter vannstoff. Det er også en oksalsyre som før ble brukt for å bleke hår med, men som også kan brukes for å bleke treverk, sier han.

Etterpå pusses flaten over med fint slipepapir og gis en ny oljebehandling for å forhindre videre vannopptak. Bruk hansker og vernebriller og sørg for god å ventilere godt under behandlingen.

Det kan imidlertid være vanskelig å komme helt inn til flekkene med blekemidlet, særlig hvis de sitter godt inne i treverket. En mulighet kan da være å skjule flekkene isteden. Med farget beis og olje kan benkeplaten får akkurat den fargenyansen du ønsker!

Dele på Pinterest Skjul flekkene

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]