Kategorier

Meny

Konto

Annonse
MaxMaling annons
Annonse
MaxMaling annons

Kan vi bleke flekker i benken?

- Vi har en heltre benkeplate i bøk. Vannsøl har gjort treverket sort i noen partier, særlig rundt den nedfelte vasken. Det er for dypt til å kunne skrapes/ pusses vekk. Har dere noe middel for å bleke de skadde partiene?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Kan vi bleke flekker i benken?

Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når treverk over tid har trukket vann og blitt sort, kan flekkene gå dypt inn i treet. Disse kan sitte for dypt for å kunne pusses vekk uten å lage store søkk i benkeplaten.

– Det kan imidlertid være mulig å bleke vekk flekkene ved hjelp av oksalsyre, fortellerPer Lund Nielsen, teknisk sjef hos malingprodusenten Scanox.

Oksalsyre finnes blant annet i Butinox terrassevask som selges i farge- og interiørhandelen i 3-litersemballasje.

Skjul flekkene

– Hvis dere ikke har dette stående hjemme eller ønsker å kjøpe en så stor flaske, selger apotekene noe som heter vannstoff. Det er også en oksalsyre som før ble brukt for å bleke hår med, men som også kan brukes for å bleke treverk, sier han.

Etterpå pusses flaten over med fint slipepapir og gis en ny oljebehandling for å forhindre videre vannopptak. Bruk hansker og vernebriller og sørg for god å ventilere godt under behandlingen.

Det kan imidlertid være vanskelig å komme helt inn til flekkene med blekemidlet, særlig hvis de sitter godt inne i treverket. En mulighet kan da være å skjule flekkene isteden. Med farget beis og olje kan benkeplaten får akkurat den fargenyansen du ønsker!

Dele på Pinterest Skjul flekkene

Annonse
LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Annonse
FLERE ARTIKLER FRA...
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
[Some text some message]