Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Kan jeg male peisen hvit?

Jeg har en gammel peis i rød teglstein og malt mur som er skitten på grunn av sot, i tillegg til at malingen har gulnet. Nå ønsker jeg å male alt hvitt, men er usikker på om dette er mulig?

cloud_download
fullscreen
  • Illustrasjonsfoto

    Foto:

  • Illustrasjonsfoto

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Det skal ikke by på problemer å male peisen hvit. Men for å få et godt resultat, er det viktig at du er veldig grundig med rengjøringen. Bruk et spesialprodusert vaskemiddel for å sikre deg at alt løst smuss er borte før du maler. Løs puss i teglsteinen må også fjernes før du maler. Dette kan gjøres ved å børste med en kost helt til det ikke lenger faller løst puss av.

 For å være sikker på at man ikke opplever gjennomslag av sot og flekker, kan det være lurt å grunne med en oljeheftgrunn. Det finnes for eksempel spesialproduserte produkter som skal sperre og isolere i nettopp slike tilfeller. Deretter males alt med en akrylmaling. Bruk en mindre pensel i fugene på teglsteinsmuren, for å sikre at malingen dekker også her. Man bør beregne minst to strøk med maling, og kanskje må det tre strøk til for at resultatet skal bli godt nok. 

Oppdatert: 18.12.2015  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]