Kategorier

Meny

Konto

Kan jeg male peisen hvit?

Jeg har en gammel peis i rød teglstein og malt mur som er skitten på grunn av sot, i tillegg til at malingen har gulnet. Nå ønsker jeg å male alt hvitt, men er usikker på om dette er mulig?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Kan jeg male peisen hvit?

Foto: Jon Halvorsen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skal ikke by på problemer å male peisen hvit. Men for å få et godt resultat, er det viktig at du er veldig grundig med rengjøringen. Bruk et spesialprodusert vaskemiddel for å sikre deg at alt løst smuss er borte før du maler. Løs puss i teglsteinen må også fjernes før du maler. Dette kan gjøres ved å børste med en kost helt til det ikke lenger faller løst puss av.

 For å være sikker på at man ikke opplever gjennomslag av sot og flekker, kan det være lurt å grunne med en oljeheftgrunn. Det finnes for eksempel spesialproduserte produkter som skal sperre og isolere i nettopp slike tilfeller. Deretter males alt med en akrylmaling. Bruk en mindre pensel i fugene på teglsteinsmuren, for å sikre at malingen dekker også her. Man bør beregne minst to strøk med maling, og kanskje må det tre strøk til for at resultatet skal bli godt nok. 

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]