IFI logo
Se flere bilder
Interiørtrender vår og sommer 2005

Foto: Tor Henning Støldal, Øistein Lie/ifi.no og Pej-Gruppen

Interiørtrender vår og sommer 2005

Farger, former og en god porsjon humor er noen av ingrediensene i interiørtrendene for våren og sommeren 2005. Samtidig er det verdt å merke seg at vi heller ikke denne sesongen kommer utenom det nostalgiske. Riktig nok i nye versjoner hvor materialer som plast og plexi optimistisk fronter vår vei inn i fremtiden.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vårrengjøring

Glede, sol og deilige vårfarger.

Vinteren vaskes bort og vips er livet fylt med friske gule og grønne nyanser. Dette handler litt om å se ting gro. Utgangspunktet er vårt ønske om vår- og sommerblomster i full flora.

Om frihet og om å gjøre ting selv. Vi graver i hager og blomsterkasser, går barbeint i gresset som gjerne er syntetisk. Og selv om temaet på mange måter handler om natur, snakker vi her mye om plastmaterialer. Mengder av blomstermotiv, men også langt mer grafiske motiver som prikker og striper. Futurisme og 60- og 70 tallet går hånd i hånd i dette temaet som på mange måter frir til "kitch-trangen" i oss. Det blir mye humor og mange skråblikk i det vi planter våre plastikkblomster i gresset.

Kanskje et svar på vårt ønske om en ny sommerromanse?

Stillhet

Her snakker vi om skjønnhet, stillhet og det optimale uttrykk.

Design står i høysete og form blir viktig. Noen nevner en ny minimalisme. Sikkert ikke feil, fordi mange av interiørelementene i denne trenden henter sin inspirasjon og sin form blant annet fra industrielt interiør. Formene og fargene denne gangen er vesentlig mykere. Runde organiske silhuetter ser vi mye av, likeledes et fargespekter som er lett vannaktig og transparent. Mengder av blå- og turkise toner, men også sølv og lyse sandfarger. Strukturer og mønstringer er lette og elegante med fokus på det gjennomskinnelige.

Tankene går lett til velvære og deilige kurer på et spa nær deg.

   

Ny stimuli

Rødt, rosa, oransje og syntetisk grønt.

Sjokkerende og uimotståelig friskt. Dette er fremtid - her brytes grenser. Formene innehar gjerne en klinisk enkelhet - litt laboratorium, men fargene er friske, sterke og til tider uventede. Humor står sentralt i denne trenden. Mønstringer som japanske tegneseriefigurer og grafiske kontraster a là 60 tallet setter en spennende norm for stilen som trygt kan kalles ultramoderne. Forskjellige tiders kunstformer tas i bruk som trykk på forskjellige gjenstander, og graffiti benyttes for å uttrykke en egen mening.

Her ser vi design uten grenser - ofte med en enkel visjon. Nemlig å fryde og å glede. Slettes ikke dumt i våre dager. 

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.