Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Heimtextil sier retro

Fire dager i januar er Frankfurt sentrum for verdens tekstil- og tapetindustri - til hus og hjem og til prosjektmarkedet, de offentlige miljø.

 • Trendutstilling på Heimtextil.

  Foto:

 • Fra Trend Forum. Mønstre og design spiller en viktig rolle - i tillegg til fargene. Her finnes mange mønstre som er retrospektive.

  Foto:

 • Turkis, lyse grønne og brune varianter - gjerne i skinnende overflater.

  Foto:

 • Striper er in, likeså runde mønstre.

  Foto:

 • Trend Forum er inndelt i temaer - denne er kalt rebell, som også bygger mye på nostalgi - 50- og 60-tall.

  Foto:

 • Fra tema aristokratisk - retro selvsagt - hvor brunt og stripet er iøyenfallende.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Årets Heimtextil viste med tydelighet at vi stadig vender tilbake i tid for å finne inspirasjon - tradisjon og tidligere kvalitet blir fashion i morgen. Trender er som en runddans - alt det som er gjort tidligere blir funnet frem igjen, gjort om og lagt til, og presentert på nytt. Kvalitet lever videre.

Årets Heimtextil viste mange retro-nyheter hentet fra 1950- og 60-tallet. Den store fellesutstillingen Trend Forum gikk da også under navnet Heimweh, noe nostalgisk, en retning som nå er tydeligere enn hva vi er vant til - hva også denne billedkavalkaden viser.

Dette er en tradisjon - Messe Frankfurt, verdens nest største messeaktør, arrangerte sin 35. Heimtextil. Trender og utvikling av tekstiler og veggprodukter er i stadig større grad blitt en global geskjeft. Sluttrapporten fra årets Heimtextil forteller om 90.000 profesjonelle besøkende (det er ikke en publikumsmesse) fra 130 land hentet sine impulser, for så å ta de hjem til sine respektive markeder. De hadde mye å velge i mellom - nesten 3.000 produsenter presenterte sine produkter.

Så global er denne verden at Messe Frankfurt eksporterer Heimtextil-konseptet til store deler av verden. Det arrangeres nå Heimtextil-varianter i storbyer som Moskva, Hong Kong, Beijing, Shanghai, Bombay, Tokyo og Rio de Janeiro.

Se også Fargemagasinet nr. 1/2005

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]