IFI logo
Se flere bilder
Interiørtendenser høsten 2002

Foto: Øistein Lie

Interiørtendenser høsten 2002

Kanskje nekter vi ganske enkelt å gi slipp på sommeren. Vi har i hvert fall bestemt oss for å la denne lyse, deilige og ikke minst blomstrende årstiden overvintre.

Lisbeth Larsen

Lisbeth Larsen
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Så skulle altså blomster bli en av høstens store vinnere på interiørfronten. Ikke rart. Interiørmesser Europa rundt ble på kort tid tomme for inspirasjonsbøker om blomster og blomsterhistorie. Designerne elsket det, og resultat foreligger nå i form av puter, tepper, gardiner, tapeter, sengetøy, tallerkener og datamus! Det er klart det blir romantikk av slikt!

Som et klart motsvar til tidligere års minimalisme, kommer nå nostalgien for fullt. Drømmen om det gode liv på landet, bestemors fang og den lange samtalen, gir seg til syne i høstens interiørtendenser. Store blomster, små blomster, stiliserte blomster og geometriske blomster - det er ganske enkelt blomster for de aller fleste romantikere.

Den rødmalte stuen på landet.

Eller den hvite for den saks skyld. En lett knirkende dør fører oss inn i et hjem med malte gulv og småblomstrede tapeter. Gardinene minner om antikk blonde, årets moteord både på interiør og klær er "vintage" - litt gammelt og litt brukt. Det skal i hvert fall se slik ut. Over sengen ligger et småblomstret og quiltet sengeteppe. Og vi skimter puter og dyner påført et lite broderi av en rose. Litt "gjør-det-selv" følelse, til tross for at landets mange interiørprodusenter har gjort jobben for oss. Vi skal nemlig bruke tiden til bakst og konservering. Det handler om å ta tiden tilbake.

Kunnskapens hule blomstrer

Biblioteket har fått sin renessanse. Rommet vi tidligere kalte arbeidsrom har nå blitt arena for leselyst. Vi fyller det med skinnstoler, gode tepper i antikk følelse og blomstrete puter og gardiner. Blomstermotivene er hentet ut fra gamle blomstermalerier; roser, peoner og det som større er. Fargene går i alle nyanser, men vi ser nok også her en tendens til en dempet fargeskala. Blomstene som gjerne går i forskjellige rødtoner har både kremfargede og sorte bakgrunner. Stoffene er kraftig vevet - godt når gardinen skal holde høstmørket ute.

Retro - ja vel

50- , 60- og 70- tallet har alle vært markante tiår hva interiør og mote angår. Høstens retrobølge lar heller ikke dette gå upåaktet hen. Store overdrevne, geometriske blomster både på puter, sengetøy og gardiner. En sterk fargeskala preger denne stilen, og primærfarger som rødt, blått, gult og grønt går igjen. Stilen fremstår som ung og innovativ, her finner vi blant annet tallerkener, kopper og datamus! Mønstringene lar seg med enkelhet kombinere med fjorårets minimalistiske sofa, og den er perfekt for alle tilhengere av retrodesign.

Det er med andre ord ikke vanskelig å forstå at en bugnende blomsterbukett blir å foretrekke fremfor en enslig lilje. For romantikkens skyld.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.