Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Interface og Munch

I 2013 feiret vi at det var 150 år siden Edvard Munch ble født. Munch er en av modernismens viktigste kunstnere, og i jubileumsåret ble dette markert med en rekke kulturarrangementer.

 • Interface valgte å sponse jubileumsutstillingen med gulv fra sin kolleksjon <<Polichrom>>.

  Foto:

 • Interface er en av verdens største produsenter av teppefliser.

  Foto:

 • Teppefliser gir en annen opplevelse og skaper stillhet og ro i rommet.

  Foto:

 • Fargepaletten består av fem farger. Den dype blå fargen er viktig i flere av rommene og brukes både på vegger og gulv.

  Foto:

 • Fargene skaper en følelse av sammenheng, samtidig som det blir en helhetsopplevelse.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Høydepunktet i feiringen var jubileumsutstillingen Munch 150, den mest omfattende Munch-utstillingen noensinne, med 250 verk fra alle perioder og sentrale temaer i hans produksjon. Utstillingen ble gjort i samarbeid mellom Munch-museet og Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

Sto elendig til med gulvene

- Det hele begynte med at jeg leste en artikkel i Aftenposten, forteller daglig leder Dag Svendsen i Interface.

- Der sto det at de sto elendig til med gulvene på Munch-museet. Det slo meg at dette burde det kunne gjøres noe med. Hva om vi kunne være med på å markere at vår verdensberømte billedkunstner Edvard Munch feirer 150 år? Her var det jo snakk om en omfattende utstilling på Munch-museet og Nasjonalmuseet for kuns, arkitektur og design. 

En ære

- Dette ville vi være med på. Tanken ble til realitet da jeg besøkte Stockholmsmessen i februar 2012. Der traff jeg den fremragende arkitekten Morten Kaels som allerede var engasjert i arbeidet med å forberede utstillingen - og straks var det hele i gang.

- Det var en ære å bli invitert til å bidra med tepper til utstillingen Munch 150. Og det er betryggende å se hvordan designere fra Kaels Studio har klart å dra nytte av alle askpekter av et rom, inkuldert gulv, da de skapte utstillingen, sier Dag Svendsen. 

Ettertanke og refleksjon

Arkitekten presiserer at han med vilje valgte mykt gulv framfor et hardt gulv. Teppefliser gir en annen opplevelse og skaper stillhet og ro i rommet. Det gir tid til ettertanke og refleksjon, noe som var av større betydninge for kuratorene med ansvar for utstillingen.

- Som en del av vår forslag til Nasjonalmusset og Munch-museet utviklet vi en helt egen fargepalett som skulle komplettere Munchs malerier. Fargene på både vegger og gulv i de ulike rommene skulle fremheve maleriene, arkitekt Morten Kaels.  

Munch 150

Prosjekt: Munch 150 – jubileumsutstilling på Munch-museet og Nasjonalmuseet

Arkitekt: Morten Kaels

Teppeleverandør: Interface

Mer informasjon:

www.interfaceflor.no

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]