Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

- Ingen grunn til å vente!

Om du vet at du skal ha håndverktjenester gjort i løpet av sommeren, er det bare å hive seg rundt og kontakte håndverker med det samme.

cloud_download
fullscreen
 • Skal du leie håndverker i sommer, bør du kontakte dem nå.

  Foto:

 • Kristian Owren, adm. direktør ifi.no

  Foto:

 • Lars Barg, styreleder i MLF

  Foto:

 • Malingen må ikke nødvendigvis være hvit, men jobben bør så definitivt gjøres hvitt.

  Foto:

Annonse
Annonse
Kristian Owren

Kristian Owren

 

- Det er absolutt ingen gode grunner til å vente med dette. De beste håndverkerne blir raskest fullbooket, og det er lettere å få ting gjort på et tidspunkt det passer om man er ute i god tid, råder Kristian Owren, adm. direktør hos ifi.no.

Lars Barg, styreleder i Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund (MLF), er helt enig.

Lars Barg

- Man bør kontakte håndverker umiddelbart. Når påsken er over er utendørssesongen i gang, og etter 1. mai er det allerede full trøkk. Skal man bruke litt tid på å hente inn og sammenlikne tilbud, har man egentlig ingen tid å miste, sier han.

Kommer du på banen i siste liten, har du færre valgmuligheter når det gjelder valg av utfører og kan måtte ende opp med å betale en høyere pris.

– Å hente inn to til tre tilbud er fornuftig. Da bør du i forkant ha bestemt deg for hva du ønsker å gjøre, så budene kan sammenliknes. Da ser du om du får samme pris for samme stykke arbeid. Fra et norskregistrert firma kan du gå for laveste pris, men se da også på hvilke behandlinger som inngår. Det er forskjell på ett og to strøk, tipser Barg.

Derfor skal du velge hvitt

Grunnene til å velge hvit arbeidskraft er åpenbare.

Grunnene til å velge hvit arbeidskraft er åpenbare.

Lurer du på å benytte deg av svart arbeidskraft fra en lapp i postkassen eller et tips fra en bekjent, bør du tenke deg om en ekstra gang.

- Det er rett og slett ikke noe å lure på. Grunnene til å velge hvit arbeidskraft er helt åpenbare. Foruten etikk og samfunnsansvaret rundt bidraget til AS Norge, er en forsikring med hensyn til kvalitet og risiko med hensyn til en potensiell skade helt avgjørende, sier Barg videre.

Har du leid inn svart arbeidskraft, og vedkommende faller ned fra stigen og skader seg, er det nemlig du selv som stiller som ansvarlig – og det kan bli en kostbar erfaring!

- Også er det jo i tillegg straffbart, og man kan bli dømt om noen skulle oppdage at jobben er gjort uten papirer, avslutter Barg. 

Oppdatert: 17.12.2019  

Mer informasjon

www.mlf.no

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]