IFI logo
Se flere bilder
Ikoniske Unikko feirer 60 år

Foto: Richard Sterkenburg/InHouse

Ikoniske Unikko feirer 60 år

Unikko-designet er vel det som de fleste forbinder med finske tekstilkonsernet Marimekko. I år feirer det ikoniske blomstermønstret 60-årsjubileum, og i anledning dette lanserer selskapet en helt ny teppekolleksjon.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

I 1964 innførte Armi Raita, grunnlegger av tekstilhuset Marimekko, et forbud mot å bruke blomster som motiv i nye design. Bakgrunnen var at hun mente at det ikke var mulig å gjenskape ekte blomsters magi i tekstiltrykk. Kunstneren Maija Isola, trasset forbudet og skapte en hel samling blomsterdesign som skilte seg helt fra de tidligere med sin abstrakte fortolkning. Designet fikk navnet Unikko, og takket være sin uforlignelige sjarm som formidler både glede og kreativitet, ble motivet likevel godtatt av grunnleggeren. 

Se flere bilder
teppe med gule abstrakte blomster

Foto: InHouse

UNIKKO: Det abstrakte blomstermotivet Unikko skiller seg ut fra andre florale design ved å være både abstrakt, grafisk og inspirert av pop-art. Unikko har oppnådd en ikonisk status. 

Positivisme

I år er det 60 år siden Unikko så dagens lys, og siden har Unikko blitt fornyet årlig med trendsettende farger, og er i dag ansett som et ikonisk design. Under jubileumsåret kommer Marimekko med en hel serie interiørprodukter, blant disse en kolleksjon tepper laget i samarbeid med nederlandske Brink & Campman som har transformert gamle Marimekko-design inn i moderne tid. Teppene forhandles i Norge av InHouse.

–  Vi er stolte av å introdusere den nye teppekolleksjonen som feirer 60-årsjubileet til Marimekkos ikoniske Unikko-design. Kolleksjonen inneholder et rikt utvalg av kvalitetstepper i håndtuftet kvalitet, med friske farger og flotte detaljer. Her finnes mange muligheter for å skape fargerik og positiv stemning i hjemmet, sier Torhild Rustenberg, kreativ leder i InHouse Group.

Se flere bilder
teppe med grønn og sort bølgeform mot beige bakgrunn

Foto: InHouse

MARIMEKKO er kjent for sitt tidløse og særegne design, og med lanseringen av den nye teppekolleksjonen bekrefter de sin posisjon som en viktig aktør også innenfor interiørprodukter. Designet Seireeni er tegnet av Maija Isloa, og inspirert bølger og mytologiske vesener, fra en reise til Hellas. 

For ute og inne

Teppene kommer i flere mønstre og størrelser og er utviklet for både utendørs og innendørs bruk. Unikko-designet tolkes i kolleksjonen i en livlig fargepalett som spriter opp og skaper glede. Teppene lages i India av garn som er farget og spunnet i Europa. Teppene er tilgjengelig i et utvalg av størrelser og kan også bestilles på mål.

Se flere bilder
teppe med blå sirkler

Foto: InHouse

KOMFORT: Teppene er laget av nøye utvalgte materialer av høy kvalitet; dette sikrer teppene langvarig komfort og holdbarhet. Kolleksjonen er produsert med tanke på å redusere miljøpåvirkningen og støtte områder i India med begrensede ressurser. Dette teppe heter Kivet, som betyr stein.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.